Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hagymát kevés olajon meg dinsztelem,hozzáadom a sárgarépát,karalábét petrezselymet ,kisebb darabokra,hasábokra, vágom.Kis ideig együtt párolom a zöldségeket,majd vízzel felengedem,sózom ,borsozom,egy leveskockával ízesítem.Ha felforrt,beledobom a gombócokat és kb fél óra alatt készre főzöm.A húsgombóc elkészítése:A hagymát ,fokhagymát nagyon apróra vágom(esetleg kézi mixerrel,hogy ne legyen darabos) Ezután összekeverem a darált hússal 1 tojással .Jól összedolgozom,sózom,borsoz om,beleteszem az apróra vágott petrezselyemzöldet és annyi zsemlemorzsát teszek bele ,hogy jól formázható masszát kapjak ,Vizes kézzel kis gombócokat formázok.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat!
|
|
|
|
1 komment
|
6 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.28 09:52
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
zsokazsoka |
2014.01.28. 20:10 (#1) |
|
 |
Neharagudj de, azt is tudod ,hogy a leveskockából mennyi mérget eszel meg ,meg a családodat mérgezed glutamán van benne , !Én a kocka helyett leforázott csirke szárnyát teszek bele, KIMEGY A PURIN BELŐLE , és így nagyon finom, |
| |
|
|
|
hagymát kevés, leveskockával ízesítem, húsgombóc elkészítése, darált hússal, apróra vágott, petrezselyemzöld, petrezselymet, leveskockával, összedolgozom, zsemlemorzsát, összekeverem, zsemlemorzsa, zöldségeket, elkészítése, leveskocka, felengedem, sárgarépát, gombócokat, formázható, gombócokat, beleteszem, fokhagymát, dinsztelem, hozzáadom, húsgombóc, hasábokra, Húsgombóc, karalábét, darabokra, beledobom, gombóchoz, gombóchoz, hagyma, darált sertéshús, tojás, zsemlemorzsa, bors, petrezselyemzöld, Leveshez, hagyma, sárgarépa, karalábé, petrezselyemgyökér, bors, leveskocka,
|
|
|
|
|
Vadas
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|