Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, és zsírját fazékban
kiolvasztjuk. Rátesszük a finomra vagdalt hagymát, majd üvegesre
pirítjuk. Ezután a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és
rögtön felöntjük 2 evőkanál vízzel. A tűzre visszatéve beletesszük a
kis kockákra vágott zöldséget és a burgonyát. Néhány percig kevergetve pirítjuk, ezután megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük bő másfél liternyi vízzel. Fedő alatt felforraljuk, és főzni kezdjük. Közben egy serpenyőben, a felforrósított olajon, folytonos keverés közben világosbarnára pirítjuk a tésztát, majd beletesszük a levesbe. Ismét felforralva a fedőt levesszük (a tészta miatt kifutna), és kis lángon addig főzzük, amíg a tészta is, a zöldség is, és a burgonya is
megpuhul.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Esetleg még egy-két zöldpaprika és paradicsom is belekerülhet.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.04 09:23
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
füstölt szalonnát, finomra vagdalt, tűzről lehúzva, tűzre visszatéve, felforrósított olajon, fedőt levesszük, tészta miatt, világosbarnára, felforrósított, fűszerpaprika, Lebbencsleves, pirospaprikát, belekerülhet, felforraljuk, megborsozzuk, kiolvasztjuk, belekeverjük, beletesszük, vöröshagyma, beletesszük, zöldpaprika, felforralva, serpenyőben, paradicsom, visszatéve, kevergetve, felöntjük, Rátesszük, felöntjük, levesszük, folytonos, szalonnát, megsózzuk, burgonya, nagy vöröshagyma, szál sárgarépa, szál petrezselyemgyökér, cikk zeller, füstölt szalonna, evőkanál olaj, evőkanál piros fűszerpaprika, ízlés szerint,
|
|
|
|
|