Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A túrót, sót, szódabikarbónát, tojást, olajat alaposan összekeverem.Hozzáadom a lisztet és a vizet is, jól kidolgozom , közepesen kemény tésztának kell lennie.
Folpackba csomagolom és pihentetem egy kicsit,
Az aszalt gyümölcsöket meleg vízben áztatom , majd kiveszem lecsöpögtetem és az almával együtt pépesítem mixerrel.
A tésztát 3 / 4 cm vastagra kinyújtom kiszaggatom kerekre, kb: 6-7 cm- re , gyümölcspépet rárakom az egyik oldalára , félbe hajtom .
Felmelegítem az olajat és kisütöm benne a táskákat, mindkét oldalról.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Aki nem szereti a datolyát, az helyette tehet bele darabolt diót is.
Miután kivettem az olajból a táskákat, papírtörlőre rakom , hogy leitassa a felesleges olajat.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
ibolya58
2012.11.25 22:30
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
aszalt gyümölcsöket, almával együtt, egyik oldalára, helyette tehet, felesleges olajat, szódabikarbónát, szódabikarbóna, lecsöpögtetem, gyümölcspépet, Felmelegítem, összekeverem, gyümölcsöket, papírtörlőre, kiszaggatom, felesleges, csomagolom, gyümölcsös, kidolgozom, pihentetem, tésztának, Hozzáadom, közepesen, pépesítem, Folpackba, kinyújtom, helyette, datolyát, darabolt, kivettem, táskákat, oldalról, túró, tojás, cukor, olaj, szódabikarbóna, liszt, töltelék, datolya, aszalt szliva, friss alma,
|
|
|
|
|
Isler
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
|
|
|
|
|