Fogás: desszert, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőt 160 fokra előmelegítem , 20 x 20 cm -s tepsit kivajazok.
25 dkg vajat,10 dkg csokit gőz felett tálban felolvasztom , s leveszem a tálat, s belekeverem cukrot, kakaót,15 dkg mascarponét,végül a tojást és a vaníliát is , ezután adom hozzá a lisztet, sót.
Beleöntöm a tepsibe és 40-45 perc alatt megsütöm , hagyom kihűlni.
A krémhez a tejszínt ,mascarponét , porcukrot alaposan összekeverem mixerrel.
A zselatint a vízben felmelegítem , feloldom ,majd a krémhez hozzá keverem.
A kész krémet hűtőbe rakom legalább 1-2 órára, hogy megkössön.
A kihűlt tésztára rákenem a mascarponés krémet és csokimázzal bevonom .
a csokimázhoz a tejszínt és a csokit ekeverem és felolvasztom gőz felett.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Aki szereti a csokit , annak igen finom nassolni való ez a sütemény.Minden ízében csoki .
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
ibolya58
2012.12.31 23:14
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vízben felmelegítem, krémhez hozzá, kész krémet, kihűlt tésztára, mascarponés krémet, csokit ekeverem, előmelegítem, összekeverem, felmelegítem, felolvasztom, felolvasztom, mascarponét, Mascarponés, étcsokoládé, mascarponét, étcsokoládé, csokimázhoz, csokimázzal, mascarponés, belekeverem, mascarpone, megkössön, porcukrot, kivajazok, Beleöntöm, zselatint, vaníliát, leveszem, étvágyat, mixerrel, tésztára, tejszínt, étcsokoládé, porcukor, kakaó, mascarpone, tojás, vanília kivonat, liszt, csipet, porcukor, csomag zselatin, mázhoz, étcsokoládé, tejszín,
|
|
|
|
|