Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Juhtúrós-mángoldos galuska. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg friss mángold levél
» 25 dkg juhtúró
» 1 tojás
» 15 dkg parmezán sajt
» 7,5 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
» 7,5 dkg darált mandula
» 3 evőkanál mandulaforgács
» 5 dkg vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A mángoldot megtisztítjuk, megmossuk, bő sós vízben 1 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Konyhai törlőkendőn alaposan leszárítjuk, és apróra vágjuk.
A sütőt (ha van, grillsütőt) előmelegítjük 240 fokra (gázsütő 5. fokozat).
A juhtúrót, a mángoldot, a tojásokat, 10 dkg parmezánt összekeverünk. Beledolgozzuk a lisztet, a mandulát, és a tésztát sóval, borssal ízesítjük.
Nagy lábosban bő vizet forralunk. Készítünk egy próbagaluskát: két vizes evőkanál segítségével egy diónyi nagyságú galuskát szaggatunk a vízbe, és 10 percig főzzük. Ha szétesik, túl nedves volt, adjunk a tésztához még egy tojássárgáját és darált mandulát.
Lisztezett deszkára szaggatjuk a galuskákat, és a vízben kb. 5 percig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére.
A galuskákat leszűrjük, és egy tűzálló tálba egymás mellé rakosgatjuk. Megszórjuk a mandulaforgáccsal, apróbb darabokban a vajjal, és 5 perc alatt a sütőben megpirítjuk.
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor rászórjuk a maradék parmezánt.
0 komment 2 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.11 19:26
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mángoldot megtisztítjuk, tésztát sóval, diónyi nagyságú, galuskákat leszűrjük, tűzálló tálba, sütőben megpirítjuk, maradék parmezánt, teljeskiőrlésű, lecsepegtetjük, mandulaforgács, tojássárgáját, előmelegítjük, Beledolgozzuk, összekeverünk, próbagaluskát, megtisztítjuk, segítségével, tönkölyliszt, megpirítjuk, rakosgatjuk, törlőkendőn, leszárítjuk, galuskákat, grillsütőt, Megszórjuk, darabokban, szaggatjuk, galuskákat, Tálaláskor, leöblítjük, Lisztezett, szaggatunk, tésztához, friss mángold levél, juhtúró, tojás, parmezán sajt, teljeskiőrlésű tönkölyliszt, darált mandula, evőkanál mandulaforgács,
Töltött sertéslapocka töltött-sült burgonyával
0 komment 8 ember kedveli
Kiwis energiabomba
0 komment 4 ember kedveli
Füstölt tarjával töltött palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Virslis "lábtörlő"...
0 komment 8 ember kedveli
Hagymás rostélyos
1 komment 41 ember kedveli
Grillezett lazac, citromos-tejszínes julienne-zöldségekkel.
0 komment 1 ember kedveli
Bounty szelet
0 komment 4 ember kedveli
Aranyrizzsel rakott karalábé
0 komment 1 ember kedveli
Márvány tészta
0 komment 4 ember kedveli
Borzas pogácsa
0 komment 15 ember kedveli
Tejszínes gesztenyebomba-ahogy én készítem-
1 komment 30 ember kedveli
Csirkecomb mustárban
0 komment 4 ember kedveli
Bodzaszörp...
1 komment 47 ember kedveli
Cseresznyés marcipános süti !
0 komment 4 ember kedveli
MARTINI otthon készítve
0 komment 12 ember kedveli
Padlizsándip
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.