Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Juhtúrós-mángoldos galuska. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg friss mángold levél
» 25 dkg juhtúró
» 1 tojás
» 15 dkg parmezán sajt
» 7,5 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
» 7,5 dkg darált mandula
» 3 evőkanál mandulaforgács
» 5 dkg vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A mángoldot megtisztítjuk, megmossuk, bő sós vízben 1 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Konyhai törlőkendőn alaposan leszárítjuk, és apróra vágjuk.
A sütőt (ha van, grillsütőt) előmelegítjük 240 fokra (gázsütő 5. fokozat).
A juhtúrót, a mángoldot, a tojásokat, 10 dkg parmezánt összekeverünk. Beledolgozzuk a lisztet, a mandulát, és a tésztát sóval, borssal ízesítjük.
Nagy lábosban bő vizet forralunk. Készítünk egy próbagaluskát: két vizes evőkanál segítségével egy diónyi nagyságú galuskát szaggatunk a vízbe, és 10 percig főzzük. Ha szétesik, túl nedves volt, adjunk a tésztához még egy tojássárgáját és darált mandulát.
Lisztezett deszkára szaggatjuk a galuskákat, és a vízben kb. 5 percig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére.
A galuskákat leszűrjük, és egy tűzálló tálba egymás mellé rakosgatjuk. Megszórjuk a mandulaforgáccsal, apróbb darabokban a vajjal, és 5 perc alatt a sütőben megpirítjuk.
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor rászórjuk a maradék parmezánt.
0 komment 2 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.11 19:26
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mángoldot megtisztítjuk, tésztát sóval, diónyi nagyságú, galuskákat leszűrjük, tűzálló tálba, sütőben megpirítjuk, maradék parmezánt, teljeskiőrlésű, lecsepegtetjük, mandulaforgács, tojássárgáját, előmelegítjük, Beledolgozzuk, összekeverünk, próbagaluskát, megtisztítjuk, segítségével, tönkölyliszt, megpirítjuk, rakosgatjuk, törlőkendőn, leszárítjuk, galuskákat, grillsütőt, Megszórjuk, darabokban, szaggatjuk, galuskákat, Tálaláskor, leöblítjük, Lisztezett, szaggatunk, tésztához, friss mángold levél, juhtúró, tojás, parmezán sajt, teljeskiőrlésű tönkölyliszt, darált mandula, evőkanál mandulaforgács,
Tőkehal céklasalátával, burgonyával
0 komment 6 ember kedveli
Diókrémes sütemény
0 komment 1 ember kedveli
Magyaros gombócleves
1 komment 39 ember kedveli
Karalábé krémleves
0 komment 3 ember kedveli
Pillangó torta
0 komment 1 ember kedveli
Majorannás krumplifőzelék
0 komment 1 ember kedveli
Hagymatokány
0 komment 4 ember kedveli
Krumplisaláta szabolcsi módra
0 komment 7 ember kedveli
Kebapcse !
0 komment 8 ember kedveli
Máglyarakás könnyen
0 komment 10 ember kedveli
Reszelt tészta öregen / gombóta /
0 komment 1 ember kedveli
Gomba tejfölös-sajtos mártásban
0 komment 2 ember kedveli
Tejfölös-ecetes krumplisaláta
0 komment 3 ember kedveli
Finom vajas pogácsa, bögrésen
0 komment 34 ember kedveli
Kekszes-almás süti
0 komment 14 ember kedveli
Hajrá leves
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.