Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A mángoldot megtisztítjuk, megmossuk, bő sós vízben 1 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Konyhai törlőkendőn alaposan leszárítjuk, és apróra vágjuk.
A sütőt (ha van, grillsütőt) előmelegítjük 240 fokra (gázsütő 5. fokozat).
A juhtúrót, a mángoldot, a tojásokat, 10 dkg parmezánt összekeverünk. Beledolgozzuk a lisztet, a mandulát, és a tésztát sóval, borssal ízesítjük.
Nagy lábosban bő vizet forralunk. Készítünk egy próbagaluskát: két vizes evőkanál segítségével egy diónyi nagyságú galuskát szaggatunk a vízbe, és 10 percig főzzük. Ha szétesik, túl nedves volt, adjunk a tésztához még egy tojássárgáját és darált mandulát.
Lisztezett deszkára szaggatjuk a galuskákat, és a vízben kb. 5 percig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére.
A galuskákat leszűrjük, és egy tűzálló tálba egymás mellé rakosgatjuk. Megszórjuk a mandulaforgáccsal, apróbb darabokban a vajjal, és 5 perc alatt a sütőben megpirítjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálaláskor rászórjuk a maradék parmezánt.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.05.11 19:26
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
mángoldot megtisztítjuk, tésztát sóval, diónyi nagyságú, galuskákat leszűrjük, tűzálló tálba, sütőben megpirítjuk, maradék parmezánt, teljeskiőrlésű, lecsepegtetjük, mandulaforgács, tojássárgáját, előmelegítjük, Beledolgozzuk, összekeverünk, próbagaluskát, megtisztítjuk, segítségével, tönkölyliszt, megpirítjuk, rakosgatjuk, törlőkendőn, leszárítjuk, galuskákat, grillsütőt, Megszórjuk, darabokban, szaggatjuk, galuskákat, Tálaláskor, leöblítjük, Lisztezett, szaggatunk, tésztához, friss mángold levél, juhtúró, tojás, parmezán sajt, teljeskiőrlésű tönkölyliszt, darált mandula, evőkanál mandulaforgács,
|
|
|
|
|
Vadas
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|