Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bográcsban főzött marha gulyásleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 5 főre
» 70 dkg marhalábszár
» 3 fej vöröshagyma
» 2 db fokhagymagerezd
» 10 evőkanál olaj
» 1 evőkanál fűszerpaprika
» 80 g gulyáskrém csemege, 1 tubus
» 1 kiskanál kömény őrölt
» 40 dkg burgonya
» 2 db zöldpaprika
» 1/4 db erős paprika
» 2 db paradicsom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húst kb. 1 cm-es darabokra vágom és alaposan megmosom. A vöröshagymát meghámozom és apróra vágom, a fokhagymát átnyomom. Az olajat felforrósítom és üvegesre pirítom benne a hagymát. Leveszem a tűzről egy percre, meghintem a pirospaprikával, elkeverem, majd kevés vízzel felengedem. Visszateszem a tűzre és hozzáadom a húst. A gulyáskrémmel, a fokhagymával és az őrölt köménnyel, valamint a sóval és a borssal fűszerezem. Felengedem annyi vízzel, amennyi ellepi és lassú tűzön főzöm tovább.
A burgonyát meghámozom, megmosom. A paradicsomot és a paprikát apróbb darabokra vágom. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadom a burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Mikor minden puhára főtt, kész az étel.
Megjegyzés / tipp:

Friss kenyérrel fogyasszuk!!
1 komment 5 ember kedveli csordasne
2014.11.09 20:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2016.12.14. 22:12 (#1)
Egy tisztességes gulyásból nem hiányzik adalékanyag! Miért kell bele a gulyáskrém? Örüljünk, hogy természetes anyagokat használhatunk a mű anyagok helyett!
Mi a jó égnek kell annyi zsiradék, hogy a fejünk nőjön?
A zsír, az olaj nem ízesíti az ételt, fölöslege túlzásba esni! Egy esetben van jelentősége, a tej zsírtartalmánál! Minél magasabb a zsírtartalma, annál finomabb! Például az 1,5 %-os tej nem más, mint fehér víz, de egy magyar tarkából fejt tejnek az íze, melynek kb. 5 % a zsírtartalma, maga a mennyország!
Címkék
vöröshagymát meghámozom, fokhagymát átnyomom, olajat felforrósítom, őrölt köménnyel, borssal fűszerezem, burgonyát meghámozom, paprikát apróbb, fokhagymagerezd, pirospaprikával, gulyáskrémmel, fűszerpaprika, felforrósítom, marhalábszár, fokhagymával, vöröshagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, Visszateszem, paradicsomot, vöröshagyma, gulyásleves, zöldpaprika, fűszerezem, paradicsom, Felengedem, Bográcsban, felengedem, fokhagymát, meghámozom, meghámozom, fogyasszuk, gulyáskrém, kenyérrel, marhalábszár, vöröshagyma, fokhagymagerezd, evőkanál olaj, evőkanál fűszerpaprika, gulyáskrém csemege tubus, kiskanál kömény őrölt, burgonya, zöldpaprika, erős paprika, paradicsom,
Őszibarack süti
2 komment 9 ember kedveli
Kálvinista mennyország
2 komment 3 ember kedveli
pulykacomb-gomba-tejföl
0 komment 1 ember kedveli
Bögrés diós süti
0 komment 5 ember kedveli
Túrós gyümölcsbomba.
0 komment 3 ember kedveli
Kecskeméti barack melegen
0 komment 2 ember kedveli
Madártej
1 komment 7 ember kedveli
Csirkepörkölt aprólékból
0 komment 2 ember kedveli
Káposztás bukta
2 komment 6 ember kedveli
Kókuszos csirke
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszgolyó gyorsan
0 komment 4 ember kedveli
Kalapos csók
0 komment 10 ember kedveli
Zöldséglekvár vegeta helyett.
1 komment 18 ember kedveli
Hideg szederturmix
0 komment 1 ember kedveli
Az én kedvenc barackos, citromos tejberízsem
0 komment 3 ember kedveli
Gombás rakott padlizsán
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.