Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bográcsban főzött marha gulyásleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 5 főre
» 70 dkg marhalábszár
» 3 fej vöröshagyma
» 2 db fokhagymagerezd
» 10 evőkanál olaj
» 1 evőkanál fűszerpaprika
» 80 g gulyáskrém csemege, 1 tubus
» 1 kiskanál kömény őrölt
» 40 dkg burgonya
» 2 db zöldpaprika
» 1/4 db erős paprika
» 2 db paradicsom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húst kb. 1 cm-es darabokra vágom és alaposan megmosom. A vöröshagymát meghámozom és apróra vágom, a fokhagymát átnyomom. Az olajat felforrósítom és üvegesre pirítom benne a hagymát. Leveszem a tűzről egy percre, meghintem a pirospaprikával, elkeverem, majd kevés vízzel felengedem. Visszateszem a tűzre és hozzáadom a húst. A gulyáskrémmel, a fokhagymával és az őrölt köménnyel, valamint a sóval és a borssal fűszerezem. Felengedem annyi vízzel, amennyi ellepi és lassú tűzön főzöm tovább.
A burgonyát meghámozom, megmosom. A paradicsomot és a paprikát apróbb darabokra vágom. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadom a burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Mikor minden puhára főtt, kész az étel.
Megjegyzés / tipp:

Friss kenyérrel fogyasszuk!!
1 komment 5 ember kedveli csordasne
2014.11.09 20:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2016.12.14. 22:12 (#1)
Egy tisztességes gulyásból nem hiányzik adalékanyag! Miért kell bele a gulyáskrém? Örüljünk, hogy természetes anyagokat használhatunk a mű anyagok helyett!
Mi a jó égnek kell annyi zsiradék, hogy a fejünk nőjön?
A zsír, az olaj nem ízesíti az ételt, fölöslege túlzásba esni! Egy esetben van jelentősége, a tej zsírtartalmánál! Minél magasabb a zsírtartalma, annál finomabb! Például az 1,5 %-os tej nem más, mint fehér víz, de egy magyar tarkából fejt tejnek az íze, melynek kb. 5 % a zsírtartalma, maga a mennyország!
Címkék
vöröshagymát meghámozom, fokhagymát átnyomom, olajat felforrósítom, őrölt köménnyel, borssal fűszerezem, burgonyát meghámozom, paprikát apróbb, fokhagymagerezd, pirospaprikával, gulyáskrémmel, fűszerpaprika, felforrósítom, marhalábszár, fokhagymával, vöröshagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, Visszateszem, paradicsomot, vöröshagyma, gulyásleves, zöldpaprika, fűszerezem, paradicsom, Felengedem, Bográcsban, felengedem, fokhagymát, meghámozom, meghámozom, fogyasszuk, gulyáskrém, kenyérrel, marhalábszár, vöröshagyma, fokhagymagerezd, evőkanál olaj, evőkanál fűszerpaprika, gulyáskrém csemege tubus, kiskanál kömény őrölt, burgonya, zöldpaprika, erős paprika, paradicsom,
Eperturmix
0 komment 3 ember kedveli
Medvehagymás fűszervaj
0 komment 3 ember kedveli
Egyszerű csíkos bon bon
0 komment 1 ember kedveli
Hagymás rostélyos
1 komment 41 ember kedveli
Banános süti
0 komment 3 ember kedveli
Ananászos Pulykamell
1 komment 5 ember kedveli
Mediterrán zöldségek sajtos bruschettával.
0 komment 3 ember kedveli
Batida de maracuja koktél.
0 komment 1 ember kedveli
Mákos puliszka meggymártással
0 komment 1 ember kedveli
Fokhagymás sárgaborsó krémleves
0 komment 5 ember kedveli
Juhtúrós burgonya sertéskarajjal.
0 komment 6 ember kedveli
Hűtős lángos
0 komment 21 ember kedveli
zöldbabpörkölt
0 komment 6 ember kedveli
Tejszínes cseresznyés muffin
0 komment 5 ember kedveli
Diós kalács
0 komment 2 ember kedveli
Yorkshire pudding
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.