Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1.A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig 2 ek cukorral kikeverjük. A sárgájához hozzáadjuk a búzadarát, jól elkeverjük. A habot is lazán belekeverjük. Egy kerek kivajazott, kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben 170 fokon, légkeverésen, kb. 20 perc alatt világos zsemleszínűre sütjük.
2.Amíg sül a tészta, a tejbe a vaníliarúd belsejét belekaparjuk, a rudat is beletesszük felforraljuk és hozzáadjuk a 2 ek cukrot és a vaníliás cukrot.
3.A kisült forró tésztára egy merőkanál segítésével a forró cukros tejet egyenletesen, lassan rácsorgatjuk. A forró tejtől a gríz megdagad és könnyű vaníliás, tejes lesz
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Melegen és frissen tálaljuk, málna vagy ribizli öntet, akár lekvár illik hozzá
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.31 17:40
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
forma kikenéséhez, tojásokat szétválasztjuk, fehérjét habbá, sárgáját pedig, sárgájához hozzáadjuk, kerek kivajazott, vaníliarúd belsejét, vaníliás cukrot, kisült forró, merőkanál segítésével, forró cukros, forró tejtől, gríz megdagad, szétválasztjuk, előmelegített, zsemleszínűre, tortaformában, kilisztezett, belekeverjük, rácsorgatjuk, egyenletesen, légkeverésen, belekaparjuk, felforraljuk, kikenéséhez, beletesszük, segítésével, kikeverjük, sárgájához, hozzáadjuk, kivajazott, vaníliarúd, hozzáadjuk, elkeverjük, tojásokat, búzadarát, merőkanál, tálaljuk, belsejét, búzadara, tojás, cukor, vaníliás cukor, vanília, forma kikenéséhez,
|
|
|
|
|