Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hagymát, a fokhagymát,petrezselymet, felaprítom ,hozzákeverem a darált húst, zsemlemorzsát, tojást, a fűszereket.
Alaposan összekeverem az egészet.
Közepes nagyságú lapos golyókat formálok belőle
A burgonyát kb: fél cm vastag szeletekre karikázom fel.
Egy kerek formát kiolajozok, és a vagdaltat a burgonyával felváltva gusztusosan elrendezem benne, / körkörösen /.
1 csésze meleg vizet elkeverem a paradicsomlével és a formában lévő húsgombócra öntöm.
200 fokra előmelegített sütőbe rakom és kb: 40 perc alatt szép ropogósra sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A szeletelt burgonyát nem kell sózni, majd átveszi a vagdalt izét.
Aki szereti a vagdaltat lehet még fűszerezni csomborral.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
17 ember kedveli
|
ibolya58
2012.05.26 22:45
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
darált húst, kerek formát, burgonyával felváltva, formában lévő, szeletelt burgonyát, vagdalt izét, vagdaltat lehet, petrezselyemzöld, paradicsomlével, paradicsompüré, előmelegített, zsemlemorzsát, petrezselymet, hozzákeverem, zsemlemorzsa, pirospaprika, összekeverem, burgonyával, húsgombócra, gusztusosan, felaprítom, fűszereket, fokhagymát, elrendezem, fűszerezni, Vagdalthús, kiolajozok, szeletekre, csomborral, körkörösen, elkeverem, ropogósra, karikázom, darált marhahús, hagyma, gerezd fokhagyma, paradicsompüré, csésze zsemlemorzsa, tojás, petrezselyemzöld, bors, kömény, pirospaprika, burgonya,
|
|
|
|
|