Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Céklaleves gerslis húsgombóccal recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 2 db cékla
» 1 db sárgarépa
» 1 db fehérrépa
» 1 db vöröshagyma
» 2-3 gerezd fokhagyma
» 30 dkg darált hús( sertés pulyka vagy csirkemell)
» 1 marék gersli(árpagyöngy de rizs is lehet
» 1 db tojás
» 2 db húsleveskocka
» 2-3 babérlevél
» 7 dl víz,só
» őrölt bors
» 2 dl almalé
» olívaolaj
» A tálaláshoz tejföl és torma keveréke
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A céklát és a zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk.

A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az egész tojást és a gerslit, és jól összedolgozzuk. Ezután vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle.

Egy edényben 2-3 evőkanál olívaolajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk. Amikor már kellően megpárolódott, először hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt céklát és zöldségeket. Alaposan összeforgatjuk, és pár percig együtt tovább pároljuk. Közben ízlés szerint megszórjuk sóval és őrölt borssal. Ezután felöntjük a vízzel és az almalével, majd beletesszük a húsleveskockát és a húsgombócokat.

Szép lassan készre főzzük, kb. 1 óra alatt puhára fő a húsgombóc és a zöldségek is.

Közben a tejfölt és az reszelt tormát alaposan összekeverjük. Tálaláskor a meleg leves tetejére kanalazzuk a tejfölös-tormát, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 11 ember kedveli feviroza
2015.08.24 09:23
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tálaláshoz tejföl, zöldségeket megtisztítjuk, fokhagymát megpucoljuk, darált húst, egész tojást, vöröshagymát üvegesre, apróra vágott, feldarabolt céklát, reszelt tormát, meleg leves, összedolgozzuk, húsleveskockát, összeforgatjuk, összekeverjük, húsleveskocka, elfogyasztjuk, húsgombócokat, megtisztítjuk, megpárolódott, húsgombóccal, felkockázzuk, vöröshagymát, vöröshagymát, zöldségeket, megpucoljuk, felaprítjuk, olívaolajon, feldarabolt, beletesszük, zöldségeket, vöröshagyma, csirkemell, Tálaláskor, hozzáadjuk, hozzáadjuk, kanalazzuk, cékla, sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, tojás, húsleveskocka, babérlevél, vízsó, őrölt bors, almalé, olívaolaj,
Babos káposzta
1 komment 4 ember kedveli
Sajtos-sonkás gnocchi
0 komment 5 ember kedveli
Majorannás zöldborsó püré
0 komment 1 ember kedveli
Karácsonyi linzer
0 komment 8 ember kedveli
LENCSELEVES
1 komment 7 ember kedveli
Őszibarack krémleves
0 komment 6 ember kedveli
Bádeni őzgerinc.
0 komment 1 ember kedveli
Citromos fokhagymakrémleves...
0 komment 6 ember kedveli
Csöröge
1 komment 2 ember kedveli
Gulyásleves
4 komment 15 ember kedveli
Vodkazselé
0 komment 1 ember kedveli
Máglyarakás
0 komment 6 ember kedveli
Mézes, fűszeres oldalas besamel mártással
0 komment 4 ember kedveli
Csirkemell őzgerincformában sütve
24 komment 476 ember kedveli
Tiramisu tojás nélkül
1 komment 6 ember kedveli
Cukkinis lepény (pizza)
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.