Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Céklaleves gerslis húsgombóccal recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 2 db cékla
» 1 db sárgarépa
» 1 db fehérrépa
» 1 db vöröshagyma
» 2-3 gerezd fokhagyma
» 30 dkg darált hús( sertés pulyka vagy csirkemell)
» 1 marék gersli(árpagyöngy de rizs is lehet
» 1 db tojás
» 2 db húsleveskocka
» 2-3 babérlevél
» 7 dl víz,só
» őrölt bors
» 2 dl almalé
» olívaolaj
» A tálaláshoz tejföl és torma keveréke
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A céklát és a zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk.

A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az egész tojást és a gerslit, és jól összedolgozzuk. Ezután vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle.

Egy edényben 2-3 evőkanál olívaolajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk. Amikor már kellően megpárolódott, először hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt céklát és zöldségeket. Alaposan összeforgatjuk, és pár percig együtt tovább pároljuk. Közben ízlés szerint megszórjuk sóval és őrölt borssal. Ezután felöntjük a vízzel és az almalével, majd beletesszük a húsleveskockát és a húsgombócokat.

Szép lassan készre főzzük, kb. 1 óra alatt puhára fő a húsgombóc és a zöldségek is.

Közben a tejfölt és az reszelt tormát alaposan összekeverjük. Tálaláskor a meleg leves tetejére kanalazzuk a tejfölös-tormát, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 11 ember kedveli feviroza
2015.08.24 09:23
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tálaláshoz tejföl, zöldségeket megtisztítjuk, fokhagymát megpucoljuk, darált húst, egész tojást, vöröshagymát üvegesre, apróra vágott, feldarabolt céklát, reszelt tormát, meleg leves, összedolgozzuk, húsleveskockát, összeforgatjuk, összekeverjük, húsleveskocka, elfogyasztjuk, húsgombócokat, megtisztítjuk, megpárolódott, húsgombóccal, felkockázzuk, vöröshagymát, vöröshagymát, zöldségeket, megpucoljuk, felaprítjuk, olívaolajon, feldarabolt, beletesszük, zöldségeket, vöröshagyma, csirkemell, Tálaláskor, hozzáadjuk, hozzáadjuk, kanalazzuk, cékla, sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, tojás, húsleveskocka, babérlevél, vízsó, őrölt bors, almalé, olívaolaj,
Harcsafilé sörtésztában parajos burgonyagombóccal.
0 komment 10 ember kedveli
Gombás zsemle /vacsora/
0 komment 7 ember kedveli
Fonott foszlós kalács
0 komment 18 ember kedveli
Csokoládés golyók
0 komment 1 ember kedveli
Túróval töltött tojás sütve
0 komment 2 ember kedveli
Töltött sajttekercs tavaszi salátával
0 komment 7 ember kedveli
Havas háztető
1 komment 8 ember kedveli
Sárgaborsókrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Túró Rudi klasszikus (ahogy én készítem)
2 komment 7 ember kedveli
Bögrés diós
1 komment 21 ember kedveli
Cukkini pörkölt hagymásan
0 komment 1 ember kedveli
Palacsinta citromos-túrós
0 komment 1 ember kedveli
Ricottás fűszeres töltött cukkíni !
0 komment 7 ember kedveli
Jansson megkísértése
0 komment 1 ember kedveli
Tejfölös gombapaprikás
0 komment 4 ember kedveli
Barátok sütőtökös palacsintatortája
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.