Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Máglyarakás recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 6 szép alma
» 1 púpozott mokkáskanál ôrölt fahéj
» 15 dkg sütőmargarin
» 8 szikkadt zsemle
» 1 liter tej
» 4 tojás
» 30 dkg porcukor
» 1 csomag vaníliás cukor :
» 25 dkg sárgabarackíz
» a tepsi kikenéséhez sütőmargarin
» zsemlemorzsa
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kimetsszük, húsukat vékonyan fölszeleteljük. A fahéjjal megszórjuk, és 5 deka margarinon megpároljuk. (Lehet 2-3 részletben is.) A zsemlét 1 centi vastagra fölszeleteljük - de nem lapjában -, és egy magas falú tepsiben szétterítjük. A tejet fölforraljuk. A tojások sárgáját a többi margarinnal, a fele porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a forró tejet ráöntjük. Ezután a zsemlére locsoljuk, kissé átforgatjuk, hogy mindenhol egyformán érje. Egy kb. 30x20 centis, magas falú tepsit kivajazunk, morzsával behintjük. Az áztatott zsemle felét belesimítjuk, az almát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a maradék zsemlével beborítjuk. A barackízt egy kevés (kb. 1 deci) vízzel simára keverjük, és háromnegyedével megkenjük a zsemlét. Sütôben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütôben 165 °C) kb. 30 percig sütjük. Ezalatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot és lekvárt is hozzáadjuk. A tésztára kenjük, és visszatoljuk a sütôbe. A lángot kb. 15 °C-kal mérsékeljük, a máglyarakást még 15 percig sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Amikor a lángot elzárjuk, a sütôajtót kinyitjuk, a habot még kb.10 percig szárítjuk. Melegen kockákra vágva tálaljuk.
0 komment 6 ember kedveli birann
2013.07.25 21:07
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tepsi kikenéséhez, almákat megmossuk, fahéjjal megszórjuk, magas falú, tejet fölforraljuk, tojások sárgáját, többi margarinnal, fele porcukorral, vaníliás cukorral, forró tejet, zsemlére locsoljuk, áztatott zsemle, almát egyenletesen, maradék zsemlével, tojásfehérjét kemény, vége felé, maradék cukrot, tésztára kenjük, sütôajtót kinyitjuk, háromnegyedével, fölszeleteljük, fölszeleteljük, sárgabarackíz, tojásfehérjét, sütőmargarin, máglyarakást, visszatoljuk, szétterítjük, egyenletesen, légkeveréses, fölforraljuk, belesimítjuk, zsemlemorzsa, sütőmargarin, margarinnal, Máglyarakás, mokkáskanál, ráhalmozzuk, megpároljuk, kikenéséhez, félbevágjuk, porcukorral, mérsékeljük, átforgatjuk, magházukat, szép alma, sütőmargarin, szikkadt zsemle, liter, tojás, porcukor, csomag vaníliás cukor, sárgabarackíz, zsemlemorzsa,
Csípős grillezett csirkemáj bacon köntösben
1 komment 5 ember kedveli
Hamis tiramisu
0 komment 3 ember kedveli
Szlovák juhtúrós sztrapacska
0 komment 11 ember kedveli
Habos krémes szelet
0 komment 4 ember kedveli
Márvány szelet
0 komment 18 ember kedveli
Tojásos nokedli különlegesen elkészítve.
0 komment 12 ember kedveli
Kolbászos fejtettbableves
1 komment 7 ember kedveli
Csirkemellcsíkok zöldséges édes-savanyú mártásban
0 komment 11 ember kedveli
Cseresznyével töltött túrófánk
0 komment 6 ember kedveli
Palacsinta kefírrel
0 komment 9 ember kedveli
Bárányhúsos csorba.
1 komment 4 ember kedveli
Túrós tészta, törpeharcsa pörkölttel
0 komment 4 ember kedveli
Lencse krémleves
0 komment 1 ember kedveli
kekszes- almás süti
0 komment 7 ember kedveli
Az én kedvenc tiramisum
1 komment 17 ember kedveli
Pulykahúsos egytálétel paradicsommal és fehér babbal
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.