Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Máglyarakás recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 6 szép alma
» 1 púpozott mokkáskanál ôrölt fahéj
» 15 dkg sütőmargarin
» 8 szikkadt zsemle
» 1 liter tej
» 4 tojás
» 30 dkg porcukor
» 1 csomag vaníliás cukor :
» 25 dkg sárgabarackíz
» a tepsi kikenéséhez sütőmargarin
» zsemlemorzsa
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kimetsszük, húsukat vékonyan fölszeleteljük. A fahéjjal megszórjuk, és 5 deka margarinon megpároljuk. (Lehet 2-3 részletben is.) A zsemlét 1 centi vastagra fölszeleteljük - de nem lapjában -, és egy magas falú tepsiben szétterítjük. A tejet fölforraljuk. A tojások sárgáját a többi margarinnal, a fele porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a forró tejet ráöntjük. Ezután a zsemlére locsoljuk, kissé átforgatjuk, hogy mindenhol egyformán érje. Egy kb. 30x20 centis, magas falú tepsit kivajazunk, morzsával behintjük. Az áztatott zsemle felét belesimítjuk, az almát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a maradék zsemlével beborítjuk. A barackízt egy kevés (kb. 1 deci) vízzel simára keverjük, és háromnegyedével megkenjük a zsemlét. Sütôben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütôben 165 °C) kb. 30 percig sütjük. Ezalatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot és lekvárt is hozzáadjuk. A tésztára kenjük, és visszatoljuk a sütôbe. A lángot kb. 15 °C-kal mérsékeljük, a máglyarakást még 15 percig sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Amikor a lángot elzárjuk, a sütôajtót kinyitjuk, a habot még kb.10 percig szárítjuk. Melegen kockákra vágva tálaljuk.
0 komment 6 ember kedveli birann
2013.07.25 21:07
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tepsi kikenéséhez, almákat megmossuk, fahéjjal megszórjuk, magas falú, tejet fölforraljuk, tojások sárgáját, többi margarinnal, fele porcukorral, vaníliás cukorral, forró tejet, zsemlére locsoljuk, áztatott zsemle, almát egyenletesen, maradék zsemlével, tojásfehérjét kemény, vége felé, maradék cukrot, tésztára kenjük, sütôajtót kinyitjuk, háromnegyedével, fölszeleteljük, fölszeleteljük, sárgabarackíz, tojásfehérjét, sütőmargarin, máglyarakást, visszatoljuk, szétterítjük, egyenletesen, légkeveréses, fölforraljuk, belesimítjuk, zsemlemorzsa, sütőmargarin, margarinnal, Máglyarakás, mokkáskanál, ráhalmozzuk, megpároljuk, kikenéséhez, félbevágjuk, porcukorral, mérsékeljük, átforgatjuk, magházukat, szép alma, sütőmargarin, szikkadt zsemle, liter, tojás, porcukor, csomag vaníliás cukor, sárgabarackíz, zsemlemorzsa,
Cibereleves
0 komment 3 ember kedveli
" Ízek orgiája " steak.
0 komment 2 ember kedveli
Krémes hájas tésztából
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszgolyó
1 komment 6 ember kedveli
Vagdalthús sütőben sütve !
0 komment 17 ember kedveli
Csokoládé likőr
1 komment 24 ember kedveli
Rakott mákos tészta
0 komment 5 ember kedveli
Flódni torta
0 komment 5 ember kedveli
Abbahagyhatatlan csirke
0 komment 19 ember kedveli
Hamis tiramisu
0 komment 3 ember kedveli
Boszorkány ujjak
0 komment 2 ember kedveli
Cukkinis, csirkemelles tészta
0 komment 5 ember kedveli
Csirkemell grillezett brokkolival
0 komment 1 ember kedveli
Csirkemell torta
0 komment 11 ember kedveli
Kókuszos süti
0 komment 7 ember kedveli
Túrós pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.