Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A meggyet kimagozzuk. 3 őszibarackot leforrázunk, hogy könnyen le tudjuk húzni a héját, illetve kivesszük a magját.
A meggyből két maréknyit félreteszünk. A többi meggyet és a 3 barackot darabosra turmixoljuk.
Az összeturmixolt gyümölcsöket és félretett kétmaréknyi meggyet beletesszük egy lábasba, hozzáadjuk a cukrot, a bort, a citrom reszelt héját, illetve a citrom levének a felét, majd lassú tűzön felforraljuk.
Apránként hozzáadjuk a tejszínt és azzal együtt is éppen csak felforraljuk.
Jól lehűtjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A maradék két barackot csíkokra vágjuk (én ezeknek a héját nem húztam le) és tálalásnál a levesbe tesszük.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.06 20:11
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
meggyet kimagozzuk, többi meggyet, összeturmixolt gyümölcsöket, citrom reszelt, citrom levének, levesbe tesszük, összeturmixolt, Meggykrémleves, őszibarackkal, gyümölcsöket, őszibarackot, felforraljuk, félreteszünk, felforraljuk, beletesszük, kétmaréknyi, turmixoljuk, főzőtejszín, leforrázunk, hozzáadjuk, őszibarack, hozzáadjuk, barnacukor, tálalásnál, kimagozzuk, darabosra, Apránként, maréknyit, kivesszük, félretett, barackot, meggyből, meggy, őszibarack, barnacukor, száraz fehérbor, főzőtejszín, citrom,
|
|
|
|
|