Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megtisztított káposztát kettévágjuk, kivágjuk a torzsáját, és a vöröshagymával együtt nagyon finomra gyaluljuk. A cukrot a libazsíron megkaramelizáljuk, majd beleteszzük a hagymás káposztát, sózzuk és az egészet összepároljuk. Ha a káposzta színe aranybarna, akkor a megfelelő.
A kész réteslapokat benedvesített konyharuhára fektetjük kettesével, és kevés libazsírral megkenjük. A pirított káposzta felét az így előkészített réteslapok egyik szélén elterítjük, majd a konyharuha segítségével jószorosan felcsavarjuk. Az így elkészített két rétesrúd tetejét megkenjük libazsírral, és sütőlemezre helyezve aranybarnára sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálalás előtt felszeleteljük, és még melegen kínáljuk.
|
|
|
|
2 komment
|
3 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.10 17:21
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
szelidszeder |
2012.03.13. 06:44 (#2) |
|
|
Igen,csináltam már jó néhányszor sósan is.Isteni finom!!!Csúszik a sör utána.- |
|
invisibilia |
2012.02.16. 21:49 (#1) |
|
|
Kedves @ szelidszeder
Csináltad már sósra a káposztás rétest?
Sör mellé az a legfinomabb! |
| |
|
|
|
megtisztított káposztát, vöröshagymával együtt, libazsíron megkaramelizáljuk, hagymás káposztát, egészet összepároljuk, káposzta színe, kész réteslapokat, konyharuha segítségével, felszeleteljük, vöröshagymával, összepároljuk, megtisztított, benedvesített, segítségével, réteslapokat, konyharuhára, előkészített, felcsavarjuk, aranybarnára, kettévágjuk, elkészített, libazsírral, vöröshagyma, beleteszzük, sütőlemezre, libazsírral, réteslapok, elterítjük, konyharuha, libazsíron, kettesével, aranybarna, jószorosan, fektetjük, fejes káposzta, vöröshagyma, libazsír, cukor, réteslap, bors,
|
|
|
|
|