Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mogyoróvajas + krémsajtos torta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 2 1/4 csésze liszt
» 2 tk sütőpor
» 1 tk szódabikarbóna
» 1/2 tk só
» 3/4 csésze mogyóróvaj
» 6 ek sótlan vaj
» 1/2 csésze cukor
» 1/2 csésze barnacukor
» 3 tojás
» 1 csésze + 2 ek író
» Mogyóróvajas krém
» 8 dkg krémsajt
» 1/2 csésze sótlan vaj
» 1/2 csésze + 2 ek mogyoróvaj
» csipet
» 2 csésze szitált porcukor
» 2 tk vanília
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 350 fokra
Egy tálban keverjük el a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót összekeverjük.
A mogyoróvajat, vajat és a cukrot, majd a tojásokat összekeverjük. Hozzáadjuk a liszt keveréket, az írót. Ne keverjük túl sokáig.
Zsírozott, lisztezett formába öntjük. 30-45 perc sütés.
Hagyjuk 10 percig a formában mielőtt kiborítjuk belőle.

Cukormáz:
A krémsajtot keverjük 1 percig, adjuk hozzá a puha vajat keverjük 1 percig, most jön a mogyoróvaj fél perc keverés, só porcukor és a vanília. Keverjük míg a porcukor megolvad és bársonyosan sima lesz a krém.
Lehet a tortára kenni.
Megjegyzés / tipp:

Előre is el lehet készíteni.
A tészta becsomagolva 4 napig.
A krém légmentesen záródó edényben 7 napig eláll a hűtőben.
0 komment 2 ember kedveli noble
2016.02.21 08:01
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tálban keverjük, tojásokat összekeverjük, liszt keveréket, formában mielőtt, krémsajtot keverjük, puha vajat, porcukor megolvad, tortára kenni, tészta becsomagolva, krém légmentesen, szódabikarbónát, szódabikarbóna, összekeverjük, összekeverjük, mogyoróvajat, becsomagolva, Mogyóróvajas, Mogyoróvajas, légmentesen, bársonyosan, Melegítsük, Hozzáadjuk, lisztezett, barnacukor, kiborítjuk, krémsajtot, krémsajtos, mogyoróvaj, mogyoróvaj, mogyóróvaj, Zsírozott, tojásokat, keveréket, készíteni, porcukor, megolvad, csésze liszt, sütőpor, szódabikarbóna, csésze mogyóróvaj, sótlan, csésze cukor, csésze barnacukor, tojás, csésze, Mogyóróvajas krém, krémsajt, csésze sótlan, csésze mogyoróvaj, csipet, csésze szitált porcukor, vanília,
Gombás harcsapaprikás
0 komment 1 ember kedveli
Rakott palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Lecsó virslivel
0 komment 2 ember kedveli
Filléres töltöttcsirke
0 komment 5 ember kedveli
Mangós sonkás szendvics
0 komment 3 ember kedveli
Betyár batyu
0 komment 7 ember kedveli
Húsvéti levendulaszirupos kalács
0 komment 1 ember kedveli
Tepsiben sült parmezános csirkemell !
0 komment 16 ember kedveli
Túró fagylalt
0 komment 1 ember kedveli
Habos mákos,almás sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Kelt pogácsa
1 komment 10 ember kedveli
Tárcsán sült csirkecomb
0 komment 7 ember kedveli
Zöldséges csirke zsákocskák
1 komment 8 ember kedveli
Petőfi leves grízgaluskával
0 komment 6 ember kedveli
Meggy tartósítása
0 komment 11 ember kedveli
Rebarbarás karamellás szelet !
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.