Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
megsütjük fémlapon, nyílt lángon vagy sütőben a padlizsánokat, a paradicsompaprikát és a kápiát
megpucoljuk lehúzzuk a héjukat és a parikák csumáját eltávolítjuk
fél liter olajban üvegesre párolunk fél kiló apróra vagy ledarált hagymát, beletesszük a felaprózott padlizsánt és paprikákat (össze is lehet turmixolni, pasztásabb lesz)
feltöltjük a paradicsomlével, ha túl sűrűnek tűnik, adjunk hozzá még paradicsomlevet
sót, szemes borst és babérlevelet adunk hozzá
addig főzzük míg a kívánt állagot eléri
a végén belekeverjük a szalicilt üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük, míg kihűlnek
általában akkor van kész, amikor az olaj feljön a tetejére
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó Étvágyat Kívánok!
|
|
|
|
1 komment
|
3 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.20 11:22
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
erdelyivali |
2017.10.02. 07:30 (#1) |
|
|
Nagyon finom! |
| |
|
|
|
parikák csumáját, felaprózott padlizsánt, kívánt állagot, végén belekeverjük, szalicilt üvegekbe, olaj feljön, paradicsomlével, paradicsomlevet, padlizsánokat, paradicsomlé, nélkülözhető, belekeverjük, babérlevelet, eltávolítjuk, megpucoljuk, beletesszük, Padlizsános, felaprózott, padlizsánt, pasztásabb, feltöltjük, turmixolni, babérlevél, paprikákat, megsütjük, szalicilt, padlizsán, általában, párolunk, üvegesre, csumáját, lehúzzuk, padlizsán vineta, paradicsompaprika gogos, kápia paprika, liter paradicsomlé, hagyma, liter olaj, bors, babérlevél, szalicil nélkülözhető,
|
|
|
|
|