Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Felvágjuk a gombát, a répát, a zöldséget (én úgy szoktam, hogy a szálakat négybe vágom, mivel apróbb darabok, így gyorsabban elkészül).
Hagymát félbe, majd a felet, még egyszer félbe vágjuk, összezúzzuk a fokhagymát.
Olívaolajon elkezdjük dinsztelni ezeket, majd hozzáadjuk a következő fűszereket: bors, tárkony, szerecsendió.
Ha kész a dinsztelés, ráöntjük a vizet, hogy jól ellepje, (só helyett) beledobjuk a delikátot, majd az első forráskor a felaprított petrezselymet.
Lassú tűzön 15-20 percig főzzük, majd beletesszük a tejfölt, és csomómentesen elkeverjük, felforraljuk az egészet, és kész is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
költség:
600 Ft
költség egy főre:
150 Ft
elkészítettem:
50 alkalommal
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
ginger19900123
2012.02.29 13:17
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
szálakat négybe, következő fűszereket, első forráskor, felaprított petrezselymet, csomómentesen, petrezselymet, elkészítettem, szerecsendió, petrezselyem, felforraljuk, szerecsendió, ételízesítő, összezúzzuk, felaprított, beletesszük, Olívaolajon, vöröshagyma, dinsztelni, felaprítva, gyorsabban, gombaleves, hozzáadjuk, alkalommal, beledobjuk, dinsztelés, fűszereket, elkeverjük, fokhagymát, következő, fehérrépa, gomba, sárgarépa, szál fehérrépa, petrezselyem felaprítva, vöröshagyma fele, gerezd zúzott fokhagyma, tárkony, szerecsendió, bors, ételízesítő, doboz tejföl, olívaolaj,
|
|
|
|
|