Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A birsalmákat alaposan megmosom, cikkekre vágom, magházukat egy éles késsel eltávolítom.
Lábasba teszem, felengedem vízzel, majd a fél citrom levét belefacsarom és puhára főzöm.
Leszűröm és a puha gyümölcsöt botmixerrel pürésítem. (A héját nem húzom le, hiszen az tartalmazza azt a bizonyos pektint, amitől megdermed majd a sajtunk.)
A birsalmapürét egy lábasban kevergetve felmelegítem és hozzáadom a cukrot. A citrom másik felét hozzáfacsarom és az egészet sűrűre főzöm .
Egy megfelelő méretű tálat folpackkal kibélelek és beleöntöm a sűrű masszát.
Hűvös helyen egy éjszakán keresztül hagyom hűlni. Ennyi idő után már megtartja a formáját, de még lágy. Kiborítom egy sütőpapírra és szellős, hűvös helyre teszem. Legalkalmasabb erre a célra a kamra. Kb. 1 hét múlva fogyasztható. Sütőpapírba lazán becsomagolva sokáig eláll a kamra polcán.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom!
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
dori37
2014.09.18 14:20
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
birsalmákat alaposan, éles késsel, puha gyümölcsöt, bizonyos pektint, lábasban kevergetve, citrom másik, egészet sűrűre, megfelelő méretű, sűrű masszát, éjszakán keresztül, kamra polcán, Legalkalmasabb, birsalmapürét, hozzáfacsarom, becsomagolva, felmelegítem, belefacsarom, fogyasztható, tartalmazza, birsalmákat, Sütőpapírba, botmixerrel, eltávolítom, sütőpapírra, gyümölcsöt, kevergetve, folpackkal, magházukat, felengedem, megtartja, keresztül, megfelelő, hozzáadom, megdermed, beleöntöm, kibélelek, pürésítem, birsalma, cukor, citrom,
|
|
|
|
|