Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Marhahús kapormártással és knédlivel ! recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 5 főre
» a knédli:
» 1 / 2 kg liszt
» 3 dl tej
» 1 dl olaj
» 2.5 dkg élesztő
» 2 tk. cukor
» a mártáshoz:
» 2-3 dkg vaj
» 2 dkg liszt
» 2.5-3 dl főzőtejszín
» 1 csokor kapor
» só és bors
» a húshoz:
» 1 / 2 kg marhahús
» 1 nagyobb hagyma
» kömény
» só
» bors
» olaj
» hideg víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hús teszem fel elsőnek ,
a hagymát az olajon megpirítom rárakom a szeletelt húst, együtt pirítom tovább.
Mindkét oldalán megpiritom a húst, majd hozzáadom a fűszereket, sót, borst, köményt , kevés vizet öntök alá és megpárolom , kb: 1-1 . 5 óra.
Ha a vizet elfőtte, midig csak egy kevéssel pótoljuk.
Addig míg párolódik a hús elkészítem a knédlit is.
A hozzávalókat alaposan összegyúrom , ezután legalább 30 percig kelesztem.
Ha megkelt 3-4 részre osztom el, s rudakat formálok belőle és kissé bevizezett konyharuhába " becsomagolom ", külön- külön.
Egy nagy lábasban sós vizet forralok, abban belelógatva kb : 20 percig főzöm a csomagokat.
Ha megfőtt, pár percet várom s csak utána fogom felszeletelem.
A szószhoz a vajat felolvasztom , hozzáteszem a lisztet kevergetem.
Amikor már zsemleszínű a mártás , akkor felöntöm a tejszínnel,beforralom kevergetés közben.
A végén adom hozzá az aprított kaprot , sót , borst.
A húst, a knédlit, s a mártást együtt tálalom .
Megjegyzés / tipp:

Mivel marhahúsból van, elég sokáig kell főzni .
A knédli helyett , lehet burgonya gombóccal is készíteni.

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 7 ember kedveli ibolya58
2013.02.02 22:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
olajon megpirítom, szeletelt húst, vizet elfőtte, kevéssel pótoljuk, hozzávalókat alaposan, nagy lábasban, vajat felolvasztom, lisztet kevergetem, végén adom, aprított kaprot, mártást együtt, knédli helyett, kapormártással, felszeletelem, felolvasztom, hozzávalókat, becsomagolom, konyharuhába, összegyúrom, főzőtejszín, belelógatva, zsemleszínű, marhahúsból, hozzáteszem, megpirítom, csomagokat, beforralom, tejszínnel, kevergetés, megpiritom, megpárolom, elkészítem, bevizezett, fűszereket, kevergetem, hozzáadom, kelesztem, knédlivel, knédli, liszt, olaj, élesztő, cukor, mártáshoz, főzőtejszín, csokor kapor, bors, húshoz, marhahús, nagyobb hagyma, kömény, bors, olaj, hideg,
Virslis carbonara
0 komment 2 ember kedveli
Borzas pogácsa
0 komment 15 ember kedveli
Töltike-
1 komment 18 ember kedveli
Kolbászos-virslis paprikás krumpli
0 komment 3 ember kedveli
Sonkás táska
0 komment 9 ember kedveli
Töltött kenyértekercs
0 komment 4 ember kedveli
Sajtos pogácsa
0 komment 12 ember kedveli
Szűzpecsenye-nyárson.
0 komment 4 ember kedveli
Csőben sült zöldségek
0 komment 1 ember kedveli
Oroszkrém torta
0 komment 8 ember kedveli
Tárkonyos kacsaragu leves
0 komment 2 ember kedveli
Palacsinta
2 komment 4 ember kedveli
Töltött paradicsom
1 komment 10 ember kedveli
Csirkemell rétegezett hagymás burgonyával
0 komment 12 ember kedveli
Fűszeres rizzsel töltött szőlőlevél !
0 komment 4 ember kedveli
Csirkemáj puliszkával
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.