Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Marhahús kapormártással és knédlivel ! recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 5 főre
» a knédli:
» 1 / 2 kg liszt
» 3 dl tej
» 1 dl olaj
» 2.5 dkg élesztő
» 2 tk. cukor
» a mártáshoz:
» 2-3 dkg vaj
» 2 dkg liszt
» 2.5-3 dl főzőtejszín
» 1 csokor kapor
» só és bors
» a húshoz:
» 1 / 2 kg marhahús
» 1 nagyobb hagyma
» kömény
» só
» bors
» olaj
» hideg víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hús teszem fel elsőnek ,
a hagymát az olajon megpirítom rárakom a szeletelt húst, együtt pirítom tovább.
Mindkét oldalán megpiritom a húst, majd hozzáadom a fűszereket, sót, borst, köményt , kevés vizet öntök alá és megpárolom , kb: 1-1 . 5 óra.
Ha a vizet elfőtte, midig csak egy kevéssel pótoljuk.
Addig míg párolódik a hús elkészítem a knédlit is.
A hozzávalókat alaposan összegyúrom , ezután legalább 30 percig kelesztem.
Ha megkelt 3-4 részre osztom el, s rudakat formálok belőle és kissé bevizezett konyharuhába " becsomagolom ", külön- külön.
Egy nagy lábasban sós vizet forralok, abban belelógatva kb : 20 percig főzöm a csomagokat.
Ha megfőtt, pár percet várom s csak utána fogom felszeletelem.
A szószhoz a vajat felolvasztom , hozzáteszem a lisztet kevergetem.
Amikor már zsemleszínű a mártás , akkor felöntöm a tejszínnel,beforralom kevergetés közben.
A végén adom hozzá az aprított kaprot , sót , borst.
A húst, a knédlit, s a mártást együtt tálalom .
Megjegyzés / tipp:

Mivel marhahúsból van, elég sokáig kell főzni .
A knédli helyett , lehet burgonya gombóccal is készíteni.

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 7 ember kedveli ibolya58
2013.02.02 22:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
olajon megpirítom, szeletelt húst, vizet elfőtte, kevéssel pótoljuk, hozzávalókat alaposan, nagy lábasban, vajat felolvasztom, lisztet kevergetem, végén adom, aprított kaprot, mártást együtt, knédli helyett, kapormártással, felszeletelem, felolvasztom, hozzávalókat, becsomagolom, konyharuhába, összegyúrom, főzőtejszín, belelógatva, zsemleszínű, marhahúsból, hozzáteszem, megpirítom, csomagokat, beforralom, tejszínnel, kevergetés, megpiritom, megpárolom, elkészítem, bevizezett, fűszereket, kevergetem, hozzáadom, kelesztem, knédlivel, knédli, liszt, olaj, élesztő, cukor, mártáshoz, főzőtejszín, csokor kapor, bors, húshoz, marhahús, nagyobb hagyma, kömény, bors, olaj, hideg,
Húsgombóc Leves
1 komment 12 ember kedveli
Diós papucsok
0 komment 7 ember kedveli
Tojás palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Rántott ponty
0 komment 1 ember kedveli
Zöldséges csirkeragu
0 komment 14 ember kedveli
Meggyes kukoricaprósza
0 komment 6 ember kedveli
Pudingos -tejfölös piskóta
1 komment 2 ember kedveli
Málnahab
0 komment 3 ember kedveli
Margit szelet
0 komment 10 ember kedveli
Zsírégető Áfonyás Álom
0 komment 4 ember kedveli
Scsí leves Barátom kedvence
0 komment 12 ember kedveli
Krumplilángos (az igazi)
1 komment 16 ember kedveli
Krumplisaláta szabolcsi módra
0 komment 7 ember kedveli
Muszaka
0 komment 6 ember kedveli
Sonkatekercs
0 komment 10 ember kedveli
Kovász
1 komment 19 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.