Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Marhahús kapormártással és knédlivel ! recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 5 főre
» a knédli:
» 1 / 2 kg liszt
» 3 dl tej
» 1 dl olaj
» 2.5 dkg élesztő
» 2 tk. cukor
» a mártáshoz:
» 2-3 dkg vaj
» 2 dkg liszt
» 2.5-3 dl főzőtejszín
» 1 csokor kapor
» só és bors
» a húshoz:
» 1 / 2 kg marhahús
» 1 nagyobb hagyma
» kömény
» só
» bors
» olaj
» hideg víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hús teszem fel elsőnek ,
a hagymát az olajon megpirítom rárakom a szeletelt húst, együtt pirítom tovább.
Mindkét oldalán megpiritom a húst, majd hozzáadom a fűszereket, sót, borst, köményt , kevés vizet öntök alá és megpárolom , kb: 1-1 . 5 óra.
Ha a vizet elfőtte, midig csak egy kevéssel pótoljuk.
Addig míg párolódik a hús elkészítem a knédlit is.
A hozzávalókat alaposan összegyúrom , ezután legalább 30 percig kelesztem.
Ha megkelt 3-4 részre osztom el, s rudakat formálok belőle és kissé bevizezett konyharuhába " becsomagolom ", külön- külön.
Egy nagy lábasban sós vizet forralok, abban belelógatva kb : 20 percig főzöm a csomagokat.
Ha megfőtt, pár percet várom s csak utána fogom felszeletelem.
A szószhoz a vajat felolvasztom , hozzáteszem a lisztet kevergetem.
Amikor már zsemleszínű a mártás , akkor felöntöm a tejszínnel,beforralom kevergetés közben.
A végén adom hozzá az aprított kaprot , sót , borst.
A húst, a knédlit, s a mártást együtt tálalom .
Megjegyzés / tipp:

Mivel marhahúsból van, elég sokáig kell főzni .
A knédli helyett , lehet burgonya gombóccal is készíteni.

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 7 ember kedveli ibolya58
2013.02.02 22:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
olajon megpirítom, szeletelt húst, vizet elfőtte, kevéssel pótoljuk, hozzávalókat alaposan, nagy lábasban, vajat felolvasztom, lisztet kevergetem, végén adom, aprított kaprot, mártást együtt, knédli helyett, kapormártással, felszeletelem, felolvasztom, hozzávalókat, becsomagolom, konyharuhába, összegyúrom, főzőtejszín, belelógatva, zsemleszínű, marhahúsból, hozzáteszem, megpirítom, csomagokat, beforralom, tejszínnel, kevergetés, megpiritom, megpárolom, elkészítem, bevizezett, fűszereket, kevergetem, hozzáadom, kelesztem, knédlivel, knédli, liszt, olaj, élesztő, cukor, mártáshoz, főzőtejszín, csokor kapor, bors, húshoz, marhahús, nagyobb hagyma, kömény, bors, olaj, hideg,
MEGGYES SÜTEMÉNY
0 komment 13 ember kedveli
Vörösboros őzpörkölt.
2 komment 3 ember kedveli
Pöfeteg keksz
0 komment 3 ember kedveli
CSERESZNYE TORTA
0 komment 5 ember kedveli
Csicsóka finomfőzelék
0 komment 4 ember kedveli
Rakott csirkemell
0 komment 16 ember kedveli
Tejszínes gesztenyebomba-ahogy én készítem-
1 komment 30 ember kedveli
Hatlapos csokis !
1 komment 14 ember kedveli
Kakukkfüves karaj.
0 komment 3 ember kedveli
Egészséges máktorta
0 komment 7 ember kedveli
Sonkás-zöldséges tészta
1 komment 2 ember kedveli
Szegfűgombás sertéspörkölt
0 komment 4 ember kedveli
Babos pacalpörkölt
0 komment 5 ember kedveli
Pudingos csokis fánk
0 komment 7 ember kedveli
Juhtúrós-sajtos falatkák...
1 komment 12 ember kedveli
„Piña colada” túró tortácskák - egészségesen
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.