Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Marhahús kapormártással és knédlivel ! recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 5 főre
» a knédli:
» 1 / 2 kg liszt
» 3 dl tej
» 1 dl olaj
» 2.5 dkg élesztő
» 2 tk. cukor
» a mártáshoz:
» 2-3 dkg vaj
» 2 dkg liszt
» 2.5-3 dl főzőtejszín
» 1 csokor kapor
» só és bors
» a húshoz:
» 1 / 2 kg marhahús
» 1 nagyobb hagyma
» kömény
» só
» bors
» olaj
» hideg víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hús teszem fel elsőnek ,
a hagymát az olajon megpirítom rárakom a szeletelt húst, együtt pirítom tovább.
Mindkét oldalán megpiritom a húst, majd hozzáadom a fűszereket, sót, borst, köményt , kevés vizet öntök alá és megpárolom , kb: 1-1 . 5 óra.
Ha a vizet elfőtte, midig csak egy kevéssel pótoljuk.
Addig míg párolódik a hús elkészítem a knédlit is.
A hozzávalókat alaposan összegyúrom , ezután legalább 30 percig kelesztem.
Ha megkelt 3-4 részre osztom el, s rudakat formálok belőle és kissé bevizezett konyharuhába " becsomagolom ", külön- külön.
Egy nagy lábasban sós vizet forralok, abban belelógatva kb : 20 percig főzöm a csomagokat.
Ha megfőtt, pár percet várom s csak utána fogom felszeletelem.
A szószhoz a vajat felolvasztom , hozzáteszem a lisztet kevergetem.
Amikor már zsemleszínű a mártás , akkor felöntöm a tejszínnel,beforralom kevergetés közben.
A végén adom hozzá az aprított kaprot , sót , borst.
A húst, a knédlit, s a mártást együtt tálalom .
Megjegyzés / tipp:

Mivel marhahúsból van, elég sokáig kell főzni .
A knédli helyett , lehet burgonya gombóccal is készíteni.

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 7 ember kedveli ibolya58
2013.02.02 22:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
olajon megpirítom, szeletelt húst, vizet elfőtte, kevéssel pótoljuk, hozzávalókat alaposan, nagy lábasban, vajat felolvasztom, lisztet kevergetem, végén adom, aprított kaprot, mártást együtt, knédli helyett, kapormártással, felszeletelem, felolvasztom, hozzávalókat, becsomagolom, konyharuhába, összegyúrom, főzőtejszín, belelógatva, zsemleszínű, marhahúsból, hozzáteszem, megpirítom, csomagokat, beforralom, tejszínnel, kevergetés, megpiritom, megpárolom, elkészítem, bevizezett, fűszereket, kevergetem, hozzáadom, kelesztem, knédlivel, knédli, liszt, olaj, élesztő, cukor, mártáshoz, főzőtejszín, csokor kapor, bors, húshoz, marhahús, nagyobb hagyma, kömény, bors, olaj, hideg,
Dorozsmai molnárponty
0 komment 4 ember kedveli
Gesztenyés bukta
0 komment 2 ember kedveli
Resztelt máj
0 komment 4 ember kedveli
Csokis kalács
0 komment 11 ember kedveli
Fitness borsófőzelék csirkepörkölttel
0 komment 1 ember kedveli
MÉZES-KRÉMES SÜTEMÉNY
1 komment 6 ember kedveli
Quiche Lorraine spenóttal és lazaccal.
0 komment 1 ember kedveli
Hering-lazac tekercs
0 komment 1 ember kedveli
Muffinsütöben sült sajtos csirkecsigák
0 komment 5 ember kedveli
Kolozsvári káposzta
0 komment 9 ember kedveli
Ananászos csirkesaláta
0 komment 5 ember kedveli
Bolognai sertésborda !
0 komment 3 ember kedveli
Meggyes-zabpelyhes lepény
0 komment 8 ember kedveli
Roston szűzpecsenye édesburgonyával
0 komment 2 ember kedveli
Barackos - mákos kocka
0 komment 8 ember kedveli
Almás keverős süti
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.