Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Borókás báránysült recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 báránycomb (kb. 1,5-2 kg)
» só
» A páchoz:
» 1 dl olaj
» 3 evőkanál szójaszósz
» 2 evőkanál balzsamecet
» 1 evőkanál citromlé
» 1 evőkanál (barna) cukor
» 1 teáskanál
» 1 kis (salotta)hagyma
» 1 teáskanál szemes bors
» 2-3 gerezd fokhagyma
» 10-15 szem borókabogyó
» 1-1 szem szegfűszeg és szegfűbors
» 1 teáskanál aprított kakukkfű
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A pác hozzávalóit magas falú, keskeny edénybe tesszük, és 1-2 perc alatt botmixerrel péppé dolgozzuk. A báránycombot megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, a nagyobb faggyúdarabokat és a hártyákat levagdossuk róla. Enyhén megszórjuk sóval, majd ecset segítségével rákenjük a pácot. Lehetőség szerint 12-24 órát hagyjuk pácolódni. Sütéskor tűzálló edénybe fektetjük, aláöntünk kétujjnyi vizet, alufóliával lefedjük, és lassú tűzön (maximum 150 fokon) nagyjából 2 órán át pároljuk. Közben néha levehetjük a fóliát és meglocsolhatjuk a szaftjával, illetve ha elpárolgott volna a lé, további forró vízzel pótoljuk. Végül 10-15 percre fólia nélkül visszatesszük a forró sütőbe, hogy a teteje szép pirosra süljön. Bármivel tálalható, én nokedlit készítettem mellé.

Megjegyzés / tipp:

Tipp: ha nem fogy el az összes pác, jól lefedve, hűtőszekrényben 2-3 hétig tárolható
1 komment 2 ember kedveli djwems1980
2012.02.19 00:02
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
taurus66 2012.02.21. 09:49 (#1)
A pác összeállítása kiváló, meg persze a recept is !
Egy apró ám fontos észrevétel: ha pácolunk, nem sózzuk előtte a húst, mivel a só kérget képez és akadályozza a páclé beivódását. Emiatt közvetlenül sütés előtt sózzuk. Ez minden pácolt húsra igaz.
Címkék
báránycombot megmossuk, nagyobb faggyúdarabokat, hártyákat levagdossuk, forró sütőbe, teteje szép, hűtőszekrényben, faggyúdarabokat, meglocsolhatjuk, megtörölgetjük, papírtörlővel, visszatesszük, segítségével, báránycombot, alufóliával, botmixerrel, balzsamecet, elpárolgott, levagdossuk, készítettem, hozzávalóit, borókabogyó, megszórjuk, levehetjük, báránycomb, báránysült, szegfűbors, szaftjával, szegfűszeg, szójaszósz, megmossuk, dolgozzuk, báránycomb, páchoz, evőkanál szójaszósz, evőkanál balzsamecet, evőkanál citromlé, evőkanál barna cukor, teáskanál, salotta hagyma, teáskanál szemes bors, gerezd fokhagyma, szem borókabogyó, szem szegfűszeg szegfűbors, teáskanál aprított kakukkfű,
Savanyú tüdőleves csicsókával
0 komment 2 ember kedveli
Kinder tortácska
0 komment 4 ember kedveli
Capuccino szelet
1 komment 20 ember kedveli
Rakott cukkini feta sajttal
0 komment 2 ember kedveli
BACONBE GÖNGYÖLT MOZZARELLÁS CSIRKEMELL
0 komment 5 ember kedveli
pezsgő gyümölcs
0 komment 2 ember kedveli
Konyakmeggyes
0 komment 12 ember kedveli
Hagymás bab
0 komment 7 ember kedveli
Tejfölös libacomb, petrezselymes burgonya ágyon
0 komment 3 ember kedveli
Bolognai muffin
0 komment 1 ember kedveli
Kukoricás, tejszínes csirke
0 komment 3 ember kedveli
Hideg cukkinikrémleves
0 komment 5 ember kedveli
Illatos túrós tortaformában
2 komment 3 ember kedveli
Krémes almás kocka
0 komment 1 ember kedveli
Isteni narancstorta
0 komment 16 ember kedveli
Meggyes-mákos kavart pite
1 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.