Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Borókás báránysült recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 báránycomb (kb. 1,5-2 kg)
» só
» A páchoz:
» 1 dl olaj
» 3 evőkanál szójaszósz
» 2 evőkanál balzsamecet
» 1 evőkanál citromlé
» 1 evőkanál (barna) cukor
» 1 teáskanál
» 1 kis (salotta)hagyma
» 1 teáskanál szemes bors
» 2-3 gerezd fokhagyma
» 10-15 szem borókabogyó
» 1-1 szem szegfűszeg és szegfűbors
» 1 teáskanál aprított kakukkfű
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A pác hozzávalóit magas falú, keskeny edénybe tesszük, és 1-2 perc alatt botmixerrel péppé dolgozzuk. A báránycombot megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, a nagyobb faggyúdarabokat és a hártyákat levagdossuk róla. Enyhén megszórjuk sóval, majd ecset segítségével rákenjük a pácot. Lehetőség szerint 12-24 órát hagyjuk pácolódni. Sütéskor tűzálló edénybe fektetjük, aláöntünk kétujjnyi vizet, alufóliával lefedjük, és lassú tűzön (maximum 150 fokon) nagyjából 2 órán át pároljuk. Közben néha levehetjük a fóliát és meglocsolhatjuk a szaftjával, illetve ha elpárolgott volna a lé, további forró vízzel pótoljuk. Végül 10-15 percre fólia nélkül visszatesszük a forró sütőbe, hogy a teteje szép pirosra süljön. Bármivel tálalható, én nokedlit készítettem mellé.

Megjegyzés / tipp:

Tipp: ha nem fogy el az összes pác, jól lefedve, hűtőszekrényben 2-3 hétig tárolható
1 komment 2 ember kedveli djwems1980
2012.02.19 00:02
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
taurus66 2012.02.21. 09:49 (#1)
A pác összeállítása kiváló, meg persze a recept is !
Egy apró ám fontos észrevétel: ha pácolunk, nem sózzuk előtte a húst, mivel a só kérget képez és akadályozza a páclé beivódását. Emiatt közvetlenül sütés előtt sózzuk. Ez minden pácolt húsra igaz.
Címkék
báránycombot megmossuk, nagyobb faggyúdarabokat, hártyákat levagdossuk, forró sütőbe, teteje szép, hűtőszekrényben, faggyúdarabokat, meglocsolhatjuk, megtörölgetjük, papírtörlővel, visszatesszük, segítségével, báránycombot, alufóliával, botmixerrel, balzsamecet, elpárolgott, levagdossuk, készítettem, hozzávalóit, borókabogyó, megszórjuk, levehetjük, báránycomb, báránysült, szegfűbors, szaftjával, szegfűszeg, szójaszósz, megmossuk, dolgozzuk, báránycomb, páchoz, evőkanál szójaszósz, evőkanál balzsamecet, evőkanál citromlé, evőkanál barna cukor, teáskanál, salotta hagyma, teáskanál szemes bors, gerezd fokhagyma, szem borókabogyó, szem szegfűszeg szegfűbors, teáskanál aprított kakukkfű,
Mézes, fűszeres oldalas besamel mártással
0 komment 4 ember kedveli
Cukkini krémleves bazsalikommal
0 komment 1 ember kedveli
Almás palacsinta
0 komment 5 ember kedveli
burgonyás kisbukta!
0 komment 8 ember kedveli
Stefánia vagdalt
0 komment 4 ember kedveli
Egyszerű sajtos pogácsa
2 komment 100 ember kedveli
Fahéjas kalács
0 komment 2 ember kedveli
Baconos pulykatorta
0 komment 10 ember kedveli
Rozmaringos csirkemellbatyu.
0 komment 4 ember kedveli
Sajtkrémes-gyümölcsös torta
0 komment 3 ember kedveli
Zalai finomfalatok
0 komment 16 ember kedveli
Bálint napi süti (sütés nélkül)
0 komment 7 ember kedveli
Rigó saláta...
0 komment 5 ember kedveli
Nyúlpaprikás
0 komment 12 ember kedveli
Sólet
0 komment 3 ember kedveli
Ízletes borjúmáj
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.