Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Borókás báránysült recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 báránycomb (kb. 1,5-2 kg)
» só
» A páchoz:
» 1 dl olaj
» 3 evőkanál szójaszósz
» 2 evőkanál balzsamecet
» 1 evőkanál citromlé
» 1 evőkanál (barna) cukor
» 1 teáskanál
» 1 kis (salotta)hagyma
» 1 teáskanál szemes bors
» 2-3 gerezd fokhagyma
» 10-15 szem borókabogyó
» 1-1 szem szegfűszeg és szegfűbors
» 1 teáskanál aprított kakukkfű
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A pác hozzávalóit magas falú, keskeny edénybe tesszük, és 1-2 perc alatt botmixerrel péppé dolgozzuk. A báránycombot megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, a nagyobb faggyúdarabokat és a hártyákat levagdossuk róla. Enyhén megszórjuk sóval, majd ecset segítségével rákenjük a pácot. Lehetőség szerint 12-24 órát hagyjuk pácolódni. Sütéskor tűzálló edénybe fektetjük, aláöntünk kétujjnyi vizet, alufóliával lefedjük, és lassú tűzön (maximum 150 fokon) nagyjából 2 órán át pároljuk. Közben néha levehetjük a fóliát és meglocsolhatjuk a szaftjával, illetve ha elpárolgott volna a lé, további forró vízzel pótoljuk. Végül 10-15 percre fólia nélkül visszatesszük a forró sütőbe, hogy a teteje szép pirosra süljön. Bármivel tálalható, én nokedlit készítettem mellé.

Megjegyzés / tipp:

Tipp: ha nem fogy el az összes pác, jól lefedve, hűtőszekrényben 2-3 hétig tárolható
1 komment 2 ember kedveli djwems1980
2012.02.19 00:02
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
taurus66 2012.02.21. 09:49 (#1)
A pác összeállítása kiváló, meg persze a recept is !
Egy apró ám fontos észrevétel: ha pácolunk, nem sózzuk előtte a húst, mivel a só kérget képez és akadályozza a páclé beivódását. Emiatt közvetlenül sütés előtt sózzuk. Ez minden pácolt húsra igaz.
Címkék
báránycombot megmossuk, nagyobb faggyúdarabokat, hártyákat levagdossuk, forró sütőbe, teteje szép, hűtőszekrényben, faggyúdarabokat, meglocsolhatjuk, megtörölgetjük, papírtörlővel, visszatesszük, segítségével, báránycombot, alufóliával, botmixerrel, balzsamecet, elpárolgott, levagdossuk, készítettem, hozzávalóit, borókabogyó, megszórjuk, levehetjük, báránycomb, báránysült, szegfűbors, szaftjával, szegfűszeg, szójaszósz, megmossuk, dolgozzuk, báránycomb, páchoz, evőkanál szójaszósz, evőkanál balzsamecet, evőkanál citromlé, evőkanál barna cukor, teáskanál, salotta hagyma, teáskanál szemes bors, gerezd fokhagyma, szem borókabogyó, szem szegfűszeg szegfűbors, teáskanál aprított kakukkfű,
Boeuf saláta ahogy én csinálom
0 komment 2 ember kedveli
Főtt marhahús -áfonyás szilvaszósszal-
0 komment 1 ember kedveli
Töltött csiperkegomba
0 komment 7 ember kedveli
Bográcsgulyás
2 komment 9 ember kedveli
Sült kolbász krumpli és káposzta ágyon....
1 komment 12 ember kedveli
Könnyű citromos sütemény
0 komment 1 ember kedveli
Pehelykönnyű burgonyás pogácsa
1 komment 14 ember kedveli
Párizsi krém
1 komment 28 ember kedveli
Aszaltszilvás csirkemell
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos húspogácsa
0 komment 5 ember kedveli
Sós csiga
0 komment 7 ember kedveli
Sajtos-sós rúd
0 komment 14 ember kedveli
Rakott spenót.
0 komment 2 ember kedveli
Vörösboros csirke zöldségekkel !
0 komment 3 ember kedveli
Capuccino szelet
0 komment 11 ember kedveli
Habos gesztenyés süti
1 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.