Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Borókás báránysült recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 báránycomb (kb. 1,5-2 kg)
» só
» A páchoz:
» 1 dl olaj
» 3 evőkanál szójaszósz
» 2 evőkanál balzsamecet
» 1 evőkanál citromlé
» 1 evőkanál (barna) cukor
» 1 teáskanál
» 1 kis (salotta)hagyma
» 1 teáskanál szemes bors
» 2-3 gerezd fokhagyma
» 10-15 szem borókabogyó
» 1-1 szem szegfűszeg és szegfűbors
» 1 teáskanál aprított kakukkfű
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A pác hozzávalóit magas falú, keskeny edénybe tesszük, és 1-2 perc alatt botmixerrel péppé dolgozzuk. A báránycombot megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, a nagyobb faggyúdarabokat és a hártyákat levagdossuk róla. Enyhén megszórjuk sóval, majd ecset segítségével rákenjük a pácot. Lehetőség szerint 12-24 órát hagyjuk pácolódni. Sütéskor tűzálló edénybe fektetjük, aláöntünk kétujjnyi vizet, alufóliával lefedjük, és lassú tűzön (maximum 150 fokon) nagyjából 2 órán át pároljuk. Közben néha levehetjük a fóliát és meglocsolhatjuk a szaftjával, illetve ha elpárolgott volna a lé, további forró vízzel pótoljuk. Végül 10-15 percre fólia nélkül visszatesszük a forró sütőbe, hogy a teteje szép pirosra süljön. Bármivel tálalható, én nokedlit készítettem mellé.

Megjegyzés / tipp:

Tipp: ha nem fogy el az összes pác, jól lefedve, hűtőszekrényben 2-3 hétig tárolható
1 komment 2 ember kedveli djwems1980
2012.02.19 00:02
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
taurus66 2012.02.21. 09:49 (#1)
A pác összeállítása kiváló, meg persze a recept is !
Egy apró ám fontos észrevétel: ha pácolunk, nem sózzuk előtte a húst, mivel a só kérget képez és akadályozza a páclé beivódását. Emiatt közvetlenül sütés előtt sózzuk. Ez minden pácolt húsra igaz.
Címkék
báránycombot megmossuk, nagyobb faggyúdarabokat, hártyákat levagdossuk, forró sütőbe, teteje szép, hűtőszekrényben, faggyúdarabokat, meglocsolhatjuk, megtörölgetjük, papírtörlővel, visszatesszük, segítségével, báránycombot, alufóliával, botmixerrel, balzsamecet, elpárolgott, levagdossuk, készítettem, hozzávalóit, borókabogyó, megszórjuk, levehetjük, báránycomb, báránysült, szegfűbors, szaftjával, szegfűszeg, szójaszósz, megmossuk, dolgozzuk, báránycomb, páchoz, evőkanál szójaszósz, evőkanál balzsamecet, evőkanál citromlé, evőkanál barna cukor, teáskanál, salotta hagyma, teáskanál szemes bors, gerezd fokhagyma, szem borókabogyó, szem szegfűszeg szegfűbors, teáskanál aprított kakukkfű,
Burgonyafánk zsemlemorzsával
0 komment 1 ember kedveli
Zacskós csirke burgonya hasábbal
0 komment 6 ember kedveli
KÉTSZER SÜLT PALACSINTA
0 komment 4 ember kedveli
Kínai csirkehúsleves kukoricával
0 komment 1 ember kedveli
Fantasztikus túrós süti
1 komment 17 ember kedveli
Zeusz szelet
0 komment 1 ember kedveli
Vadas marhahúsból
0 komment 10 ember kedveli
Zöldséges " bogyós "csirkemell!
0 komment 3 ember kedveli
Citromos fehérbab bruschetta
0 komment 4 ember kedveli
Baconos sajtos borda,sült burgonyával ...
0 komment 11 ember kedveli
Adventi püspökkenyér
0 komment 24 ember kedveli
Mscarpones kifli
0 komment 2 ember kedveli
Lazacos tekercs...
0 komment 2 ember kedveli
Magyaros burgonyakrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Fagyi szelet
0 komment 9 ember kedveli
Burgonya főzelék
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.