Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Borókás báránysült recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 báránycomb (kb. 1,5-2 kg)
» só
» A páchoz:
» 1 dl olaj
» 3 evőkanál szójaszósz
» 2 evőkanál balzsamecet
» 1 evőkanál citromlé
» 1 evőkanál (barna) cukor
» 1 teáskanál
» 1 kis (salotta)hagyma
» 1 teáskanál szemes bors
» 2-3 gerezd fokhagyma
» 10-15 szem borókabogyó
» 1-1 szem szegfűszeg és szegfűbors
» 1 teáskanál aprított kakukkfű
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A pác hozzávalóit magas falú, keskeny edénybe tesszük, és 1-2 perc alatt botmixerrel péppé dolgozzuk. A báránycombot megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, a nagyobb faggyúdarabokat és a hártyákat levagdossuk róla. Enyhén megszórjuk sóval, majd ecset segítségével rákenjük a pácot. Lehetőség szerint 12-24 órát hagyjuk pácolódni. Sütéskor tűzálló edénybe fektetjük, aláöntünk kétujjnyi vizet, alufóliával lefedjük, és lassú tűzön (maximum 150 fokon) nagyjából 2 órán át pároljuk. Közben néha levehetjük a fóliát és meglocsolhatjuk a szaftjával, illetve ha elpárolgott volna a lé, további forró vízzel pótoljuk. Végül 10-15 percre fólia nélkül visszatesszük a forró sütőbe, hogy a teteje szép pirosra süljön. Bármivel tálalható, én nokedlit készítettem mellé.

Megjegyzés / tipp:

Tipp: ha nem fogy el az összes pác, jól lefedve, hűtőszekrényben 2-3 hétig tárolható
1 komment 2 ember kedveli djwems1980
2012.02.19 00:02
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
taurus66 2012.02.21. 09:49 (#1)
A pác összeállítása kiváló, meg persze a recept is !
Egy apró ám fontos észrevétel: ha pácolunk, nem sózzuk előtte a húst, mivel a só kérget képez és akadályozza a páclé beivódását. Emiatt közvetlenül sütés előtt sózzuk. Ez minden pácolt húsra igaz.
Címkék
báránycombot megmossuk, nagyobb faggyúdarabokat, hártyákat levagdossuk, forró sütőbe, teteje szép, hűtőszekrényben, faggyúdarabokat, meglocsolhatjuk, megtörölgetjük, papírtörlővel, visszatesszük, segítségével, báránycombot, alufóliával, botmixerrel, balzsamecet, elpárolgott, levagdossuk, készítettem, hozzávalóit, borókabogyó, megszórjuk, levehetjük, báránycomb, báránysült, szegfűbors, szaftjával, szegfűszeg, szójaszósz, megmossuk, dolgozzuk, báránycomb, páchoz, evőkanál szójaszósz, evőkanál balzsamecet, evőkanál citromlé, evőkanál barna cukor, teáskanál, salotta hagyma, teáskanál szemes bors, gerezd fokhagyma, szem borókabogyó, szem szegfűszeg szegfűbors, teáskanál aprított kakukkfű,
M&Ms muffin
0 komment 1 ember kedveli
Paradicsomos-tejszínes sajtos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Zöldborsós csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Szőlős pite
0 komment 2 ember kedveli
Fetás saláta
0 komment 1 ember kedveli
Máglyarakás
0 komment 4 ember kedveli
Pulykakocsonya
0 komment 1 ember kedveli
Sütőben sült sütőtök
1 komment 3 ember kedveli
Húsvéti főtt sonka
0 komment 1 ember kedveli
Citromos túrókrémtorta
0 komment 8 ember kedveli
Csirkés-zöldséges cannelloni
0 komment 6 ember kedveli
Sült banán
0 komment 2 ember kedveli
Szalonnás-sajtos csirkemáj
0 komment 26 ember kedveli
Zala kocka
0 komment 5 ember kedveli
Kertész leves
0 komment 2 ember kedveli
mikrós Túrótorta
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.