Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pulykaragu májas burgonyagombóccal recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 40 dkg pulykanyesedék
» 15 dkg vegyes zöldség
» 3 dkg vöröshagyma
» pirospaprika
» 10 dkg zsír
» 3 dkh liszt
» 1 dl tejföl
» só
» fél csokor petrezselyemzöld
» A gombóchoz:
» 30 dkg burgonya
» 8 dkg liszt
» 5 dk zsír
» 1 tojássárga
» 10 dkg szárnyasmáj
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húst megmossuk,apróra vágjuk,és kevés sós vízben megfőzzük .Leszűrjük és leöblítjük hideg vízzel.A vöröshagymát apróra vágjuk,felhevített zsiradékon megdinszteljük,majd megszórjuk pirospaprikával.és beletesszük a húst.Kissé lepirítjuk,felengedjük kevés hideg vízzel,hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket.Készre pároljuk,behabarjuk a liszttel csomómentesen kevert tejföllel, majd megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel.
A burgonyát sós vízben megfőzzük,lecsöpögtetjük,m ajd áttörjük.Sóval és borssal fűszerezzük, majd összegyúrjuk a tojássárgájával a liszttel kevés zsírral és az elkapart csirkemájjal.Apró gombócokat formálunk belőle,sós vízben kifőzzük,majd a ragu mellé kínáljuk
Megjegyzés / tipp:

Salátával nagyon finom
0 komment 1 ember kedveli erzsikepuskas
2013.11.19 17:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst megmossuk, vöröshagymát apróra, liszttel csomómentesen, liszttel kevés, elkapart csirkemájjal, ragu mellé, petrezselyemzöld, tojássárgájával, pirospaprikával, megdinszteljük, lecsöpögtetjük, pulykanyesedék, csomómentesen, megtisztított, vöröshagymát, felkockázott, összegyúrjuk, csirkemájjal, pirospaprika, beletesszük, vöröshagyma, felengedjük, fűszerezzük, zöldségeket, szárnyasmáj, felhevített, felaprított, zsiradékon, behabarjuk, hozzáadjuk, megszórjuk, tojássárga, pulykanyesedék, vegyes zöldség, vöröshagyma, pirospaprika, zsír, liszt, tejföl, csokor petrezselyemzöld, gombóchoz, burgonya, liszt, zsír, tojássárga, szárnyasmáj, bors,
Fokhagymás csirkecomb szalonnás sütőtökraguval
0 komment 3 ember kedveli
Citromkrémes szelet
0 komment 18 ember kedveli
Tejszínes gesztenyebomba-ahogy én készítem-
1 komment 30 ember kedveli
Gazdag leves darált hússal
1 komment 5 ember kedveli
igazi Milka csoki házilag
4 komment 16 ember kedveli
Tejszínes lencseleves
0 komment 6 ember kedveli
Póréval töltött karaj baconbe tekerve
0 komment 8 ember kedveli
Madártej szelet
0 komment 9 ember kedveli
Freddo (Jeges kávé)
0 komment 1 ember kedveli
Birsalma sajt
0 komment 6 ember kedveli
Batyus leves
0 komment 6 ember kedveli
Kókuszos sütőtökleves
0 komment 1 ember kedveli
Paradicsomos-cukkinis rakott penne
0 komment 4 ember kedveli
Gombás-túrós vega fasírt
0 komment 1 ember kedveli
Sült hal-édes-savanyú mártással-
0 komment 4 ember kedveli
Fokhagyma krémleves
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.