Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojásfehérjéket kemény habbá verem.
A tojássárgákat a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a citrom reszelt héját és levét, az olvasztott vajat és a sót. Végül óvatosan, lyukas fakanállal elvegyítem benne a kemény tojáshabot, a sütőporos liszttel váltakozva.
Kivajazott, lisztezett sütőformába öntöm.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25 percig sütöm. Tűpróba!
Először félig, majd a teljesen nyitott sütőben, fokozatosan hagyom hűlni.
A formából kiborítom, rácson hagyom hűlni. Porcukrot szitálok a tetejére.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Meghámoztam egy citromot. Papírtörlővel leitattam a felesleges nedvességet a citromkarikákról, megcukroztam, szórtam rá egy kis reszelt citrom héjat és azzal tálaltam.
Természetesen nem azzal ettük, nem akartam én citromba harapni! Miután díszítő funkcióját betöltötte és felszeleteltük a süteményt, a citromkarikák az ásványvízünkben landoltak.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.11 00:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásfehérjéket kemény, cukorral habosra, citrom reszelt, olvasztott vajat, kemény tojáshabot, sütőporos liszttel, teljesen nyitott, formából kiborítom, felesleges nedvességet, ásványvízünkben landoltak, citromkarikákról, ásványvízünkben, tojásfehérjéket, felszeleteltük, tojássárgákat, Előmelegített, Papírtörlővel, kristálycukor, Természetesen, citromkarikák, megcukroztam, Meghámoztam, nedvességet, sütőformába, fokozatosan, elvegyítem, lisztezett, váltakozva, Kivajazott, olvasztott, felesleges, betöltötte, fakanállal, tojáshabot, funkcióját, landoltak, Tésztához, tojás, puha, kristálycukor, liszt, sütőpor, citrom leve héja, Tetejére, porcukor, citrom,
|
|
|
|
|