Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Könnyű citromos sütemény recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» Tésztához:
» 6 tojás
» 20 dkg puha vaj
» 20 dkg kristálycukor
» 18 dkg liszt
» 1,5 cs sütőpor
» 1,5 citrom leve és héja
» 1 cs só
» Tetejére:
» porcukor
» 1 db citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tojásfehérjéket kemény habbá verem.
A tojássárgákat a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a citrom reszelt héját és levét, az olvasztott vajat és a sót. Végül óvatosan, lyukas fakanállal elvegyítem benne a kemény tojáshabot, a sütőporos liszttel váltakozva.
Kivajazott, lisztezett sütőformába öntöm.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25 percig sütöm. Tűpróba!
Először félig, majd a teljesen nyitott sütőben, fokozatosan hagyom hűlni.
A formából kiborítom, rácson hagyom hűlni. Porcukrot szitálok a tetejére.
Megjegyzés / tipp:

Meghámoztam egy citromot. Papírtörlővel leitattam a felesleges nedvességet a citromkarikákról, megcukroztam, szórtam rá egy kis reszelt citrom héjat és azzal tálaltam.
Természetesen nem azzal ettük, nem akartam én citromba harapni! Miután díszítő funkcióját betöltötte és felszeleteltük a süteményt, a citromkarikák az ásványvízünkben landoltak.
0 komment 1 ember kedveli tigerx27
2012.04.11 00:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojásfehérjéket kemény, cukorral habosra, citrom reszelt, olvasztott vajat, kemény tojáshabot, sütőporos liszttel, teljesen nyitott, formából kiborítom, felesleges nedvességet, ásványvízünkben landoltak, citromkarikákról, ásványvízünkben, tojásfehérjéket, felszeleteltük, tojássárgákat, Előmelegített, Papírtörlővel, kristálycukor, Természetesen, citromkarikák, megcukroztam, Meghámoztam, nedvességet, sütőformába, fokozatosan, elvegyítem, lisztezett, váltakozva, Kivajazott, olvasztott, felesleges, betöltötte, fakanállal, tojáshabot, funkcióját, landoltak, Tésztához, tojás, puha, kristálycukor, liszt, sütőpor, citrom leve héja, Tetejére, porcukor, citrom,
Húsos rakott tészta spenóttal
0 komment 2 ember kedveli
Rakott karfiol
2 komment 13 ember kedveli
Cukkinis pirog...
0 komment 1 ember kedveli
Édes-savanyú sertásragu
0 komment 4 ember kedveli
Banános bodzakrém
0 komment 3 ember kedveli
Fahéjas spenótleves
1 komment 1 ember kedveli
RAKOTT HURKA
0 komment 4 ember kedveli
Rétegezett pásztortarhonya tepsiben sütve!
0 komment 29 ember kedveli
Tejfölös hús (pulykamellfiléből)
0 komment 7 ember kedveli
Ananászbomba...
0 komment 9 ember kedveli
Malacka
0 komment 6 ember kedveli
Rakott zöldbab
0 komment 3 ember kedveli
Pehelykönnyű túrós pite
0 komment 5 ember kedveli
Csokoládéhab
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos túrós pogácsa!
1 komment 16 ember kedveli
Túró Rudi klasszikus (ahogy én készítem)
2 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.