Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztbe belekeverünk langyos tejjel megkelesztett élesztőt a ,sót ,a tojásokat, a cukrot,és a tejet,hogy jó gyenge tésztát kapjunk.Szép simára dolgozzuk.Lassanként bele öntjük az olvasztott vajat(ettől lesz foszlós)és újból simára dolgozzuk.Meleg helyen megkelesztjük.Belisztezett deszkán annyi részre osztjuk,ahány ágból fonni akarjuk.Fonás közben az ágakat meg csavarjuk,majd kivajazott tepsiben újra megkelesztjük.Felvert tojással megkenve lassú tűzön pirosra sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kakaóval vagy tejjel fogyaszthatjuk. JÓ ÉTVÁGYAT!
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
gabriella1983
2012.05.08 23:20
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lisztbe belekeverünk, olvasztott vajat, fogyaszthatjuk, megkelesztett, kristálycukor, megkelesztjük, megkelesztjük, Belisztezett, belekeverünk, olvasztott, kivajazott, Lassanként, dolgozzuk, csipetnyi, csavarjuk, tojásokat, dolgozzuk, megkenve, élesztőt, ÉTVÁGYAT, margarin, tojással, Kakaóval, tepsiben, kapjunk, foszlós, tésztát, osztjuk, 50dkg liszt, 2dkg élesztő, tojás sárgája, 15dkg kristálycukor, 25dl, 5dkg rama margarin, csipetnyi,
|
|
|
|
|