Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy lábosba annyi olajat öntök amennyiben a lisztbe forgatott be sózott húsukat ki tudom sütni. A szeleteket félreteszem és a visszamaradt olajba lisztet szórok és zsemleszínűre pirítom majd felöntöm annyi vízzel hogy nem túl sűrű mártást kapjak. Az egyik citromot vékonyan meghámozom és a citrom héjat a mártásba rakom és a levét bele facsarom. Sóval ízesítem és a húsokat belerakom. Kb. 50 percig lassú tűzön főzöm. Párolt rizzsel tálalom és mellé a másik citromot adom vékonyan felkarikázva. Lehetőleg a citrom magja ne kerüljön bele és főzés után a citrom héját is érdemes kivenni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Lebőrözött csirke combból mellből is lehet készíteni, illetve sertés vagy marha nyelvből de a nyelveket sütés helyett sós vízben puhára kell főzni és a bőrt le kell húzni szeletelés előtt. A főzővízzel engedjük fel a rántást.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
kozlik1
2015.01.07 20:51
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lábosba annyi, lisztbe forgatott, szeleteket félreteszem, visszamaradt olajba, egyik citromot, citrom héjat, mártásba rakom, levét bele, húsokat belerakom, másik citromot, citrom magja, citrom héját, nyelveket sütés, főzővízzel engedjük, zsemleszínűre, felkarikázva, visszamaradt, sertésszelet, félreteszem, szeletelés, amennyiben, főzővízzel, meghámozom, szeleteket, szeletelve, Lebőrözött, belerakom, Lehetőleg, nyelveket, készíteni, forgatott, kerüljön, felöntöm, citromot, vékonyan, engedjük, ízesítem, Citromos, citromot, facsarom, citrom, liszt, olaj,
|
|
|
|
|
Gombák
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|