Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csörögefánnk recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» 250 g búzaliszt (BL55)
» 150 ml tejföl (20%-os)
» 2 g porcukor
» 50 g vaj
» 3 db tojássárgája
» 1 csipet
» étolaj
» baracklekvár
» 60 g porcukor (ennél több kell a beforgatáshoz, de kb. ennyi fog megtapadni a fánkok felületén)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát. Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percre tegyük hűtőbe.
A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk rádlival, és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk.
Most a négyzeteket forgács alakra formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat.
Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket.
A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor.
A kész fánkokat barackízzel kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

30 db fánkhoz kellenek ezek a mennyiségek!
0 komment 5 ember kedveli benyu1
2011.12.23 10:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fánkok felületén, szalvétákkal fedett, serpenyőben olajat, lisztet elmorzsoljuk, összes hozzávalót, asztalon dolgozzuk, tésztát vékony, hosszanti bemetszést, négyzeteket forgács, egyik sarkát, forró olajban, olaj kellően, kisült fánkokat, kész fánkokat, leporcukrozzuk, beforgatáshoz, elmorzsoljuk, Csörögefánnk, aranybarnára, tojássárgája, négyszögekre, megformáztuk, szalvétákkal, baracklekvár, hozzátesszük, Előkészítünk, serpenyőben, csomagoljuk, négyzeteket, bemetszésen, mennyiségek, barackízzel, mindegyiket, kiszáradnak, megtapadni, hólyagosra, hozzávalót, bemetszést, dagasztjuk, dolgozzuk, búzaliszt BL55, tejföl 20%-os, porcukor, tojássárgája, csipet, étolaj, baracklekvár,
Betyár batyu
0 komment 7 ember kedveli
Egy tészta négy torta
0 komment 6 ember kedveli
Gofri (édes)
0 komment 4 ember kedveli
Fűszeres hússal töltött burgonyalepény
0 komment 13 ember kedveli
Hamis túrós tészta...
0 komment 13 ember kedveli
LENCSELEVES
1 komment 7 ember kedveli
Vörösboros marhalábszár szegfűszeggel...
0 komment 4 ember kedveli
Öntött túróslepény
0 komment 7 ember kedveli
Tojásos nokedli különlegesen elkészítve.
0 komment 12 ember kedveli
Gombafasírt – melegen és hidegen
0 komment 17 ember kedveli
Erőleves
0 komment 3 ember kedveli
Ricottás fűszeres töltött cukkíni !
0 komment 7 ember kedveli
Újévi szerencsemalacok-
1 komment 10 ember kedveli
Aszalt szilvás-karamellás pulyka
0 komment 2 ember kedveli
Tepsis csirke
0 komment 3 ember kedveli
Velős pirítós
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.