Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csörögefánnk recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» 250 g búzaliszt (BL55)
» 150 ml tejföl (20%-os)
» 2 g porcukor
» 50 g vaj
» 3 db tojássárgája
» 1 csipet
» étolaj
» baracklekvár
» 60 g porcukor (ennél több kell a beforgatáshoz, de kb. ennyi fog megtapadni a fánkok felületén)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát. Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percre tegyük hűtőbe.
A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk rádlival, és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk.
Most a négyzeteket forgács alakra formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat.
Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket.
A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor.
A kész fánkokat barackízzel kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

30 db fánkhoz kellenek ezek a mennyiségek!
0 komment 5 ember kedveli benyu1
2011.12.23 10:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fánkok felületén, szalvétákkal fedett, serpenyőben olajat, lisztet elmorzsoljuk, összes hozzávalót, asztalon dolgozzuk, tésztát vékony, hosszanti bemetszést, négyzeteket forgács, egyik sarkát, forró olajban, olaj kellően, kisült fánkokat, kész fánkokat, leporcukrozzuk, beforgatáshoz, elmorzsoljuk, Csörögefánnk, aranybarnára, tojássárgája, négyszögekre, megformáztuk, szalvétákkal, baracklekvár, hozzátesszük, Előkészítünk, serpenyőben, csomagoljuk, négyzeteket, bemetszésen, mennyiségek, barackízzel, mindegyiket, kiszáradnak, megtapadni, hólyagosra, hozzávalót, bemetszést, dagasztjuk, dolgozzuk, búzaliszt BL55, tejföl 20%-os, porcukor, tojássárgája, csipet, étolaj, baracklekvár,
Sport szelet sütés nélkül
1 komment 64 ember kedveli
Meggyes túró Rudi szelet sütés nélkül
1 komment 6 ember kedveli
Knédli
2 komment 12 ember kedveli
Zöldségpörkölt tésztával
1 komment 5 ember kedveli
Margaréta-gyors tojásos reggeli
0 komment 5 ember kedveli
Paradicsomos bab
0 komment 4 ember kedveli
Szűzpecsenye-nyárson.
0 komment 4 ember kedveli
Csokis kocka
0 komment 5 ember kedveli
Fűszeres gulyás!
2 komment 6 ember kedveli
Freddo (Jeges kávé)
0 komment 1 ember kedveli
Illatos omlós csirke
2 komment 18 ember kedveli
Káposztás lepény !
0 komment 9 ember kedveli
Főzött sonkás pogácsa
0 komment 1 ember kedveli
Debreceni tokány
0 komment 15 ember kedveli
Kosárka a Nagymamámtól
0 komment 2 ember kedveli
Alufóliás harcsa
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.