Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csörögefánnk recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» 250 g búzaliszt (BL55)
» 150 ml tejföl (20%-os)
» 2 g porcukor
» 50 g vaj
» 3 db tojássárgája
» 1 csipet
» étolaj
» baracklekvár
» 60 g porcukor (ennél több kell a beforgatáshoz, de kb. ennyi fog megtapadni a fánkok felületén)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát. Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percre tegyük hűtőbe.
A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk rádlival, és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk.
Most a négyzeteket forgács alakra formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat.
Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket.
A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor.
A kész fánkokat barackízzel kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

30 db fánkhoz kellenek ezek a mennyiségek!
0 komment 5 ember kedveli benyu1
2011.12.23 10:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fánkok felületén, szalvétákkal fedett, serpenyőben olajat, lisztet elmorzsoljuk, összes hozzávalót, asztalon dolgozzuk, tésztát vékony, hosszanti bemetszést, négyzeteket forgács, egyik sarkát, forró olajban, olaj kellően, kisült fánkokat, kész fánkokat, leporcukrozzuk, beforgatáshoz, elmorzsoljuk, Csörögefánnk, aranybarnára, tojássárgája, négyszögekre, megformáztuk, szalvétákkal, baracklekvár, hozzátesszük, Előkészítünk, serpenyőben, csomagoljuk, négyzeteket, bemetszésen, mennyiségek, barackízzel, mindegyiket, kiszáradnak, megtapadni, hólyagosra, hozzávalót, bemetszést, dagasztjuk, dolgozzuk, búzaliszt BL55, tejföl 20%-os, porcukor, tojássárgája, csipet, étolaj, baracklekvár,
Charlotte royal
0 komment 3 ember kedveli
Legényhódító búbos hús
0 komment 11 ember kedveli
Banános piskótatallér
0 komment 6 ember kedveli
Almás rétes
0 komment 3 ember kedveli
Pudingos csiga
0 komment 3 ember kedveli
Besameles újkrumpli
0 komment 2 ember kedveli
Édesköményes paradicsomleves .
0 komment 1 ember kedveli
Dekoratív meggyes.
1 komment 4 ember kedveli
Hamis túrós tészta...
0 komment 13 ember kedveli
Mustáros-tejfölös sertésragu medvehagymás gombóccal
0 komment 6 ember kedveli
Krumplis pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Tojással töltött paprika
0 komment 3 ember kedveli
Rakott padlizsán (muszaka)
0 komment 6 ember kedveli
Gulyáskrém házilag
1 komment 26 ember kedveli
Sajtos rúd gyorsan
0 komment 12 ember kedveli
Sertéspörkölt
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.