Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kenyeret a tejbe áztatom. Kb. 10 perc elteltével jól kicsavarom. Közben a finomra vágott vöröshagymát két evőkanálnyi olajon üvegesre dinsztelem. A darált húst tálba teszem, összekeverem a kinyomkodott kenyérrel, hozzáadom a hagymát, és az összes többi hozzávalót. Kézzel jól összedolgozom. Megkóstolom, ha szükséges, utánfűszerezek. Nedves kézzel 2-3 cm átmérőjű golyókat formálok. Felforrósított olajban kisütöm. Közben időnként megforgatom a fasírtgolyókat, hogy egyenletesen barnuljanak. Konyhai papírtörlővel bélelt tálra szedem, hogy felitassa a felesleges olajat.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Hagymás törtkrumplit adok mellé.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
balabala63
2014.03.23 21:11
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tejbe áztatom, finomra vágott, darált húst, kinyomkodott kenyérrel, összes többi, felesleges olajat, Felforrósított, fasírtgolyókat, utánfűszerezek, papírtörlővel, összedolgozom, összekeverem, egyenletesen, kinyomkodott, vöröshagymát, pirospaprika, törtkrumplit, megforgatom, Fasírtgolyó, evőkanálnyi, barnuljanak, Megkóstolom, vöröshagyma, elteltével, hozzávalót, kicsavarom, dinsztelem, felesleges, hozzáadom, szükséges, fokhagyma, felitassa, vöröshagyma, fehér kenyér, tojás, étolaj, gerezd fokhagyma, pirospaprika, fekete őrölt bors,
|
|
|
|
|