Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Először a tököt megmosom, és 210 C fokon, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm, ez kb. 20 percet vesz igénybe, majd kiveszem, és hagyom a tököt kihűlni.
A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek. A sárgákhoz megy a többi hozzávaló és a kihűlt tök kikanalazott belső része, ezt géppel jól összekeverem, hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, és beleforgatom a fehérjehabot is.
Előmelegítem a sütőt 180 C fokra. Egy lapos, nagy tepsit kibélelek sütőpapírral, és ebbe öntöm a tésztát, ami állagát tekintve egy kicsit hígabb, mint egy szokásos piskóta, majd készre sütöm.
Kiveszem, a papírral együtt nedves konyharuhára csúsztatom, és óvatosan feltekerem, majd így hagyom kihűlni. Ez idő alatt elkészítem a krémet.
Egy kisebb tálba facsarom a narancs levét, belereszelem a héját, hozzáadom a barna cukrot, és az egészet 1 percre mikróba teszem, hogy a cukor felolvadjon a narancslében. 1 db lapzselatint (nem kell több) langyos vízbe áztatok, kicsavarom, és a narancsleves keverékhez adom, összekeverem, és hagyom hűlni.
Egy másik nagyobb tálban a habtejszínt cukor nélkül a habfixálóval kemény habbá verem, majd a végén óvatosan, keverés közben belecsurgatom a langyosra hűlt narancsleves keveréket. Rumaromával ízesítem, majd a mascarponekrémet is belekanalazom, és géppel jól összekeverem.
A kihűlt tésztát a krém 2/3 részével megkenem, meghintem egy kevés kandírozott narancshéjjal és grillázs mogyoródarabkákkal, feltekerem, majd a külsejét a megmaradt krémmel bevonom, díszítem pár szem kandírozott narancshéjjal és a mogyoródarabkákkal.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Szerintem gusztusos és nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.29 15:36
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tököt megmosom, tököt kihűlni, tojásokat szétválasztom, fehérjéből kemény, sárgákhoz megy, többi hozzávaló, sütőporral elkevert, kicsit hígabb, szokásos piskóta, papírral együtt, kisebb tálba, narancs levét, barna cukrot, cukor felolvadjon, narancsleves keverékhez, másik nagyobb, habtejszínt cukor, habfixálóval kemény, végén óvatosan, langyosra hűlt, kihűlt tésztát, kevés kandírozott, megmaradt krémmel, mascarponekrémet, mogyoródarabka, narancshéjjal, narancshéjjal, belekanalazom, belecsurgatom, szétválasztom, narancslében, lapzselatint, habfixálóval, összekeverem, konyharuhára, beleforgatom, összekeverem, kikanalazott, fehérjehabot, Előmelegítem, narancsleves, sütőpapírral, sütőpapírral, belereszelem, narancsleves, összekeverem, felolvadjon, Rumaromával, habtejszínt, megsült sütőtök, darált, evőkanál liszt, evőkanál barna cukor, csomag vaníliás cukor, L-es tojás, csomag sütőpor, őrölt fahéj, mascarpone, habtejszín, narancs héja leve, rumaroma, szem kandírozott narancshéj, zselatinlap,
|
|
|
|
|