Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tüdőt és a szívet 3-4 cm-es darabokba vágom. A lilahagymát és a fokhagymát finomra vágom, a száraz fűszereket mozsárban megtöröm. Levesfőző nagy fazékban (6 liter) zsírt hevítek, megpirítom rajta a belsőség-darabokat, kiveszem, majd a csontokat is megpirítom. Ezeket is kiveszem, majd ugyanezen a zsiradékon üvegesre párolom a hagymákat. Amikor épp kezdene színe lenni, ráöntöm a fűszereket, összepirítom, majd jöhetnek vissza a belsőségek és a csontok. Felöntöm hideg vízzel, felforralom, szép csendesen bugyborékolva másfél órát főzöm. Időközben megtisztítom és közepesen nagyra feldarabolom a leveszöldségeket és a csicsókát. A lime levelekkel együtt beledobálom a levesbe, forrás után szórok bele egy evőkanálnyi pirospaprikát is. Kb. 15 perc alatt minden megpuhul, a leveleket - ha megtalálom - kidobom, hozzáadom a kovászos uborka levét, majd behabarom a tejfölben eldolgozott keményítővel és dijoni mustárral.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha meguntad a megszokott leveseket ,próbáld ki,finom!
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.09 23:29
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
fokhagymát finomra, száraz fűszereket, zsiradékon üvegesre, lime levelekkel, evőkanálnyi pirospaprikát, kovászos uborka, tejfölben eldolgozott, megszokott leveseket, leveszöldségeket, pirospaprikát, bugyborékolva, megtisztítom, összepirítom, fűszerkömény, pirospaprika, feldarabolom, keményítővel, beledobálom, eldolgozott, lilahagymát, felforralom, csicsókával, evőkanálnyi, disznózsír, fűszereket, fokhagymát, megpirítom, megszokott, levelekkel, megtalálom, lilahagyma, belsőségek, fűszereket, megpirítom, Hozzávalók, disznótüdő szívvel, darab borda vagy karajcsont, csicsóka, sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, lime levél, fűszerkömény, koriander, tarkabors, pirospaprika, lilahagyma, cikk fokhagyma, disznózsír, tejföl, étkezési keményítő, kovászos uborka, dijoni mustár,
|
|
|
|
|