Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Savanyú tüdőleves csicsókával recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» Hozzávalók (6 l)
» 1 disznótüdő szívvel
» 2-3 darab borda és/vagy karajcsont
» 1 kg csicsóka
» 3 sárgarépa
» 1 petrezselyemgyökér
» 1 zeller
» 5 lime levél
» fűszerkömény
» 1 tk koriander
» 2 tk tarkabors
» 1 ek pirospaprika
» 1 fej lilahagyma
» 4 cikk fokhagyma
» 2 ek disznózsír
» 450 g tejföl
» 2 ek étkezési keményítő
» 300 ml kovászos uborka
» 1 ek dijoni mustár
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A tüdőt és a szívet 3-4 cm-es darabokba vágom. A lilahagymát és a fokhagymát finomra vágom, a száraz fűszereket mozsárban megtöröm. Levesfőző nagy fazékban (6 liter) zsírt hevítek, megpirítom rajta a belsőség-darabokat, kiveszem, majd a csontokat is megpirítom. Ezeket is kiveszem, majd ugyanezen a zsiradékon üvegesre párolom a hagymákat. Amikor épp kezdene színe lenni, ráöntöm a fűszereket, összepirítom, majd jöhetnek vissza a belsőségek és a csontok. Felöntöm hideg vízzel, felforralom, szép csendesen bugyborékolva másfél órát főzöm. Időközben megtisztítom és közepesen nagyra feldarabolom a leveszöldségeket és a csicsókát. A lime levelekkel együtt beledobálom a levesbe, forrás után szórok bele egy evőkanálnyi pirospaprikát is. Kb. 15 perc alatt minden megpuhul, a leveleket - ha megtalálom - kidobom, hozzáadom a kovászos uborka levét, majd behabarom a tejfölben eldolgozott keményítővel és dijoni mustárral.
Megjegyzés / tipp:

Ha meguntad a megszokott leveseket ,próbáld ki,finom!
0 komment 2 ember kedveli szelidszeder
2012.02.09 23:29
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fokhagymát finomra, száraz fűszereket, zsiradékon üvegesre, lime levelekkel, evőkanálnyi pirospaprikát, kovászos uborka, tejfölben eldolgozott, megszokott leveseket, leveszöldségeket, pirospaprikát, bugyborékolva, megtisztítom, összepirítom, fűszerkömény, pirospaprika, feldarabolom, keményítővel, beledobálom, eldolgozott, lilahagymát, felforralom, csicsókával, evőkanálnyi, disznózsír, fűszereket, fokhagymát, megpirítom, megszokott, levelekkel, megtalálom, lilahagyma, belsőségek, fűszereket, megpirítom, Hozzávalók, disznótüdő szívvel, darab borda vagy karajcsont, csicsóka, sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, lime levél, fűszerkömény, koriander, tarkabors, pirospaprika, lilahagyma, cikk fokhagyma, disznózsír, tejföl, étkezési keményítő, kovászos uborka, dijoni mustár,
Boszorkánykrém-geszenyével és almával-
0 komment 6 ember kedveli
Mentás ragu sült burgonyával !
0 komment 3 ember kedveli
Tejfölös csodasüti
0 komment 14 ember kedveli
Fűszeres csirkemell !
0 komment 23 ember kedveli
Sport szelet
0 komment 4 ember kedveli
Vörösboros csokis kocka !
0 komment 5 ember kedveli
Az én kedvenc barackos, citromos tejberízsem
0 komment 3 ember kedveli
Szilváslepény
0 komment 3 ember kedveli
Édes-savanyú sertásragu
0 komment 4 ember kedveli
Húsvéti torta-gyerekeknek
0 komment 2 ember kedveli
Kapribogyós sügér-ahogy én készítem-
0 komment 2 ember kedveli
Almás mézes
0 komment 3 ember kedveli
Hideg gyömölcskocsonya torta
0 komment 3 ember kedveli
Fogas burgonyaágyon
0 komment 2 ember kedveli
Túrós kókuszgolyók
0 komment 6 ember kedveli
Mákosguba rakottasan
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.