Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A birsalmákat megpucolom, de nem hámozom meg, csak a hibás részeket és a magházat távolítom el. Apróra szeletelem, majd citromsavas vízben fél órán át főzöm. Annyi vizet teszek rá, hogy ellepje. Ha kihűlt, turmixolom, és felöntöm a cukorral készült sziruppal, amibe egy dzsemfixet is beleteszek (nem szükséges), esetleg zselatint a biztonság kedvéért ( max. 1 csomag). Dzsemfixszel csak megrottyantom, és már szedhetem is folpckkal bélelt formába, vagy tányérba.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A birsalma héját azért nem hámozom le, mert attól sűrűsödik be. Turmixolás után ez nem lesz érezhető.Cukrot és citromsaval is ízlés szerint lehet beletenni. Én kevés cukorral készítettem, mert így jobban kijön a birsalma markáns íze. Tartósítót nem raktam bele, csak egy csomag dzsemfixet. Aki fél, hogy a sajt megromlik, tehet bele, amit szeret,
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
eslavitsek
2013.10.16 10:57
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
birsalmákat megpucolom, hibás részeket, magházat távolítom, cukorral készült, biztonság kedvéért, birsalma héját, birsalma markáns, csomag dzsemfixet, sajt megromlik, megrottyantom, Dzsemfixszel, készítettem, birsalmákat, Biralmasajt, citromsavas, citromsaval, dzsemfixet, turmixolom, szeletelem, Tartósítót, beleteszek, dzsemfixet, Turmixolás, megpucolom, távolítom, sziruppal, beletenni, sűrűsödik, szedhetem, folpckkal, szükséges, megromlik, citromsav, biztonság, zselatint, főtt birsalma, cukor, dzsemfix, citromsav,
|
|
|
|
|
muffin
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|