Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Rakott burgonya (padlizsánnal, bárányhússal) recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 3 ek. szűz olívaolaj
» 2 nagy fej vöröshagyma
» 5 gerezd fokhagyma
» 50 dkg darált báránycomb
» 30 dkg paradicsom
» 80 dkg burgonya
» 3 db közepes padlizsán
» 20 dkg trappista sajt
» oregánó, bors, só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A felhevített olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát, rátesszük a darált húst, majd kevergetés közben megpirítjuk. Oregánóval, borssal, sóval ízestijük, majd hozzátesszük az apró kockára vágott paradicsomot és összeforgatjuk az egészet. A burgonyát megfőzzük majd karikára vágjuk és egy olajjal kikent tűzálló tálba rakjuk, ráhalmozzuk a húst, a meghámozott, vékonyra szeletelt padlizsánt és a reszelt sajtot, s amíg tartanak az alapanyagok rétegezzük őket. Végül a tetejét meghintjük reszelt sajttal. Forró sütőbe tesszük, s addig sütjük még a sajt a tetején megpirul.
Megjegyzés / tipp:

Bármely más hússal is elkészíthető, de az igazi görög ízhatást a bárány adja meg.
Plusz ízhatás érhető el ha a rétegek közé és a tetejére is került egy kis görög natúr joghurt!
1 komment 4 ember kedveli cocco
2012.02.16 07:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
lori00 2012.02.18. 08:04 (#1)
Ezt a receptet muszaka néven ismerem, és görög nemzeti étel. Nekem nagyon ízlik
Címkék
felhevített olívaolajon, apróra vágott, darált húst, apró kockára, burgonyát megfőzzük, olajjal kikent, reszelt sajtot, alapanyagok rétegezzük, tetejét meghintjük, tetején megpirul, igazi görög, bárány adja, rétegek közé, összeforgatjuk, elkészíthető, paradicsomot, hozzátesszük, megfuttatjuk, vöröshagymát, padlizsánnal, bárányhússal, megpirítjuk, olívaolajon, alapanyagok, felhevített, meghámozott, ráhalmozzuk, vöröshagyma, fokhagymát, báránycomb, meghintjük, padlizsánt, rétegezzük, Oregánóval, paradicsom, kevergetés, megfőzzük, olívaolaj, fokhagyma, szűz olívaolaj, nagy vöröshagyma, gerezd fokhagyma, darált báránycomb, paradicsom, burgonya, közepes padlizsán, trappista sajt, oregánó bors,
Brokkolis tészta
0 komment 13 ember kedveli
Mézes,kókuszos süti
0 komment 1 ember kedveli
Tésztasaláta
1 komment 1 ember kedveli
Póréhagymaszószos csirkemell tésztával
0 komment 1 ember kedveli
Szalonnába göngyölt harcsafilé, dijoni mustáros, gyöngyhagymás burgonyával.
0 komment 8 ember kedveli
Majonéz paleo
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszkrémes kockák
0 komment 6 ember kedveli
Poharas kinder pingui
0 komment 5 ember kedveli
Roston szűzpecsenye édesburgonyával
0 komment 2 ember kedveli
Finom sajttekercs
0 komment 12 ember kedveli
Krémsajtos-fűszeres harcsafilé
0 komment 2 ember kedveli
Káposztaleves korhelyeknek
0 komment 5 ember kedveli
Tejszínes citromleves...
0 komment 2 ember kedveli
Csőben sült zöldségek
0 komment 1 ember kedveli
Füstölthúsos saláta !
0 komment 6 ember kedveli
Pehelykönnyű túrós pite
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.