Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Rakott burgonya (padlizsánnal, bárányhússal) recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 3 ek. szűz olívaolaj
» 2 nagy fej vöröshagyma
» 5 gerezd fokhagyma
» 50 dkg darált báránycomb
» 30 dkg paradicsom
» 80 dkg burgonya
» 3 db közepes padlizsán
» 20 dkg trappista sajt
» oregánó, bors, só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A felhevített olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát, rátesszük a darált húst, majd kevergetés közben megpirítjuk. Oregánóval, borssal, sóval ízestijük, majd hozzátesszük az apró kockára vágott paradicsomot és összeforgatjuk az egészet. A burgonyát megfőzzük majd karikára vágjuk és egy olajjal kikent tűzálló tálba rakjuk, ráhalmozzuk a húst, a meghámozott, vékonyra szeletelt padlizsánt és a reszelt sajtot, s amíg tartanak az alapanyagok rétegezzük őket. Végül a tetejét meghintjük reszelt sajttal. Forró sütőbe tesszük, s addig sütjük még a sajt a tetején megpirul.
Megjegyzés / tipp:

Bármely más hússal is elkészíthető, de az igazi görög ízhatást a bárány adja meg.
Plusz ízhatás érhető el ha a rétegek közé és a tetejére is került egy kis görög natúr joghurt!
1 komment 4 ember kedveli cocco
2012.02.16 07:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
lori00 2012.02.18. 08:04 (#1)
Ezt a receptet muszaka néven ismerem, és görög nemzeti étel. Nekem nagyon ízlik
Címkék
felhevített olívaolajon, apróra vágott, darált húst, apró kockára, burgonyát megfőzzük, olajjal kikent, reszelt sajtot, alapanyagok rétegezzük, tetejét meghintjük, tetején megpirul, igazi görög, bárány adja, rétegek közé, összeforgatjuk, elkészíthető, paradicsomot, hozzátesszük, megfuttatjuk, vöröshagymát, padlizsánnal, bárányhússal, megpirítjuk, olívaolajon, alapanyagok, felhevített, meghámozott, ráhalmozzuk, vöröshagyma, fokhagymát, báránycomb, meghintjük, padlizsánt, rétegezzük, Oregánóval, paradicsom, kevergetés, megfőzzük, olívaolaj, fokhagyma, szűz olívaolaj, nagy vöröshagyma, gerezd fokhagyma, darált báránycomb, paradicsom, burgonya, közepes padlizsán, trappista sajt, oregánó bors,
Fácán leves
0 komment 1 ember kedveli
Vaníliás Muffin
2 komment 7 ember kedveli
Csokis-diós kocka
0 komment 1 ember kedveli
Női szeszély
0 komment 13 ember kedveli
Csirkés ratatouille
0 komment 5 ember kedveli
Vakondtúrás muffin
0 komment 3 ember kedveli
Gombás ragu
0 komment 3 ember kedveli
Kebabcsicsa .
0 komment 11 ember kedveli
Rakott palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Marinált sült csirke
0 komment 3 ember kedveli
Gyümölcsös joghurt szelet
0 komment 3 ember kedveli
Korpás zsömle
0 komment 2 ember kedveli
Csokoládéhab
0 komment 1 ember kedveli
Eperkrémes piskótaszelet
0 komment 2 ember kedveli
Paradicsomos csirkeragu
0 komment 1 ember kedveli
Töltött alma !
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.