Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Rakott burgonya (padlizsánnal, bárányhússal) recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 3 ek. szűz olívaolaj
» 2 nagy fej vöröshagyma
» 5 gerezd fokhagyma
» 50 dkg darált báránycomb
» 30 dkg paradicsom
» 80 dkg burgonya
» 3 db közepes padlizsán
» 20 dkg trappista sajt
» oregánó, bors, só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A felhevített olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát, rátesszük a darált húst, majd kevergetés közben megpirítjuk. Oregánóval, borssal, sóval ízestijük, majd hozzátesszük az apró kockára vágott paradicsomot és összeforgatjuk az egészet. A burgonyát megfőzzük majd karikára vágjuk és egy olajjal kikent tűzálló tálba rakjuk, ráhalmozzuk a húst, a meghámozott, vékonyra szeletelt padlizsánt és a reszelt sajtot, s amíg tartanak az alapanyagok rétegezzük őket. Végül a tetejét meghintjük reszelt sajttal. Forró sütőbe tesszük, s addig sütjük még a sajt a tetején megpirul.
Megjegyzés / tipp:

Bármely más hússal is elkészíthető, de az igazi görög ízhatást a bárány adja meg.
Plusz ízhatás érhető el ha a rétegek közé és a tetejére is került egy kis görög natúr joghurt!
1 komment 4 ember kedveli cocco
2012.02.16 07:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
lori00 2012.02.18. 08:04 (#1)
Ezt a receptet muszaka néven ismerem, és görög nemzeti étel. Nekem nagyon ízlik
Címkék
felhevített olívaolajon, apróra vágott, darált húst, apró kockára, burgonyát megfőzzük, olajjal kikent, reszelt sajtot, alapanyagok rétegezzük, tetejét meghintjük, tetején megpirul, igazi görög, bárány adja, rétegek közé, összeforgatjuk, elkészíthető, paradicsomot, hozzátesszük, megfuttatjuk, vöröshagymát, padlizsánnal, bárányhússal, megpirítjuk, olívaolajon, alapanyagok, felhevített, meghámozott, ráhalmozzuk, vöröshagyma, fokhagymát, báránycomb, meghintjük, padlizsánt, rétegezzük, Oregánóval, paradicsom, kevergetés, megfőzzük, olívaolaj, fokhagyma, szűz olívaolaj, nagy vöröshagyma, gerezd fokhagyma, darált báránycomb, paradicsom, burgonya, közepes padlizsán, trappista sajt, oregánó bors,
Burgonyás-sárgarépás tócsni
0 komment 3 ember kedveli
Almás pite vékony omlós tésztával.
0 komment 15 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 8 ember kedveli
Frankfurti leves
1 komment 4 ember kedveli
Zala kocka
0 komment 5 ember kedveli
Gyors meggyes piskóta
1 komment 6 ember kedveli
Piskóta
0 komment 1 ember kedveli
Nutellás túrógombóc
0 komment 1 ember kedveli
Mustáros -fokhagymás mártásban sült csirkecomb
2 komment 15 ember kedveli
GÖCSEJI SERTÉSJAVA !
0 komment 19 ember kedveli
Sült keszeg-másképp-
0 komment 6 ember kedveli
Omlós sajtos -Kefíres pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Májjal töltött csirkecomb
0 komment 1 ember kedveli
Jóság szelet
0 komment 13 ember kedveli
Peach Spirit
0 komment 2 ember kedveli
Csülkös krumplileves
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.