Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Rakott burgonya (padlizsánnal, bárányhússal) recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 3 ek. szűz olívaolaj
» 2 nagy fej vöröshagyma
» 5 gerezd fokhagyma
» 50 dkg darált báránycomb
» 30 dkg paradicsom
» 80 dkg burgonya
» 3 db közepes padlizsán
» 20 dkg trappista sajt
» oregánó, bors, só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A felhevített olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát, rátesszük a darált húst, majd kevergetés közben megpirítjuk. Oregánóval, borssal, sóval ízestijük, majd hozzátesszük az apró kockára vágott paradicsomot és összeforgatjuk az egészet. A burgonyát megfőzzük majd karikára vágjuk és egy olajjal kikent tűzálló tálba rakjuk, ráhalmozzuk a húst, a meghámozott, vékonyra szeletelt padlizsánt és a reszelt sajtot, s amíg tartanak az alapanyagok rétegezzük őket. Végül a tetejét meghintjük reszelt sajttal. Forró sütőbe tesszük, s addig sütjük még a sajt a tetején megpirul.
Megjegyzés / tipp:

Bármely más hússal is elkészíthető, de az igazi görög ízhatást a bárány adja meg.
Plusz ízhatás érhető el ha a rétegek közé és a tetejére is került egy kis görög natúr joghurt!
1 komment 4 ember kedveli cocco
2012.02.16 07:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
lori00 2012.02.18. 08:04 (#1)
Ezt a receptet muszaka néven ismerem, és görög nemzeti étel. Nekem nagyon ízlik
Címkék
felhevített olívaolajon, apróra vágott, darált húst, apró kockára, burgonyát megfőzzük, olajjal kikent, reszelt sajtot, alapanyagok rétegezzük, tetejét meghintjük, tetején megpirul, igazi görög, bárány adja, rétegek közé, összeforgatjuk, elkészíthető, paradicsomot, hozzátesszük, megfuttatjuk, vöröshagymát, padlizsánnal, bárányhússal, megpirítjuk, olívaolajon, alapanyagok, felhevített, meghámozott, ráhalmozzuk, vöröshagyma, fokhagymát, báránycomb, meghintjük, padlizsánt, rétegezzük, Oregánóval, paradicsom, kevergetés, megfőzzük, olívaolaj, fokhagyma, szűz olívaolaj, nagy vöröshagyma, gerezd fokhagyma, darált báránycomb, paradicsom, burgonya, közepes padlizsán, trappista sajt, oregánó bors,
Hagymás bab
0 komment 7 ember kedveli
Zöldséges töltött káposzta !
0 komment 8 ember kedveli
Gombás csirkeragu-spagettivel-
0 komment 20 ember kedveli
Kókuszos kocka
0 komment 4 ember kedveli
Gyümölcs forró csokival
0 komment 1 ember kedveli
Savanyúkáposztás egyben sült fasírt
0 komment 9 ember kedveli
Ananászos sütemény
0 komment 1 ember kedveli
Szűzpecsenye velővel és májjal...
0 komment 4 ember kedveli
Zöldborsós jégsaláta
0 komment 3 ember kedveli
Kacsamáj gombás hagymamártásban.
0 komment 2 ember kedveli
Káposztás sonkás palacsinta !
0 komment 9 ember kedveli
Vagdalt burgonyatésztában !
1 komment 10 ember kedveli
Spenótos-kolbászos burgonyaleves
0 komment 2 ember kedveli
Céklaleves almával-burgonyával.
0 komment 1 ember kedveli
Fetás saláta
0 komment 1 ember kedveli
Kecskesajtos-baconös-túrós pikáns rétes
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.