Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A burgonyát héjában megfőzöm, a tojásokat is keményre megfőzöm és hideg vízbe merítve lehűtöm. A hagymákat apróra felkockázom, a gombát felszeletelem. Az almákat meghámozom, magházukat kiemelem, húsukat apróra felkockázom és meglocsolom a citromlével. A petrezselymet apróra vágom, a paradicsomokat megmosom. Megfonnyasztom a hagymát 2 evőkanál margarinban, rádobom a gombát és fedő nélkül, erős tűzön, 5 percig pirítom. Ízlés szerint sózom, borsozom és belekeverem a petrezselymet. A burgonyát leszűröm, még melegen meghámozom, kissé hűlni hagyom. A sütőt előmelegítem, vékonyan kikenem margarinnal egy mélyebb tűzálló tálat. A burgonyát, a tojást és a paradicsomot felkarikázom. A tál aljára terítem a burgonya felét, tetejére simítom a pirított gombát, az almakockákat, a tojás- és paradicsomkarikákat, megsózom, majd megkenem a tejföllel. Kissé egymásra csúsztatva elrendezem a tetején a maradék burgonyát, rátördelem a maradék margarint, megszórom a reszelt sajttal és 40-45 percig sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
eva23
2014.02.16 19:57
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
burgonyát héjában, hagymákat apróra, gombát felszeletelem, almákat meghámozom, petrezselymet apróra, paradicsomokat megmosom, burgonyát leszűröm, sütőt előmelegítem, mélyebb tűzálló, paradicsomot felkarikázom, burgonya felét, pirított gombát, maradék burgonyát, maradék margarint, reszelt sajttal, Megfonnyasztom, paradicsomokat, felszeletelem, petrezselymet, petrezselymet, petrezselyem, almakockákat, felkarikázom, sütőmargarin, paradicsomot, előmelegítem, margarinban, felkockázom, citromlével, felkockázom, margarinnal, meglocsolom, belekeverem, csúsztatva, elrendezem, rátördelem, meghámozom, paradicsom, meghámozom, magházukat, burgonyát, csipet, tojás, tejföl, paradicsom, sajt, burgonya, csipet bors, alma savanykás, hagyma, citromlé, sütőmargarin, csokor petrezselyem, csiperke gomba,
|
|
|
|
|