Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az olajat felhevítem és a kétféle hagymát aprítva megpiritom rajta, / keveset kiveszek belőle / majd rádobom a paradicsompürét,a 5 db zúzott paradicsomot, felöntöm 1.5 -2 dl vízzel , elkeverem.
Fűszerezem és lassú tűzön kb: 40 percig , puhára , pépesre főzöm.
Közben megcsinálom a gombócokat, a darált húst, a tojást, zsemlemorzsát, petrezselymet , hagymát fokhagymát / amit kivettem / összekeverem és diónyi gombócokat csinálok belőle.
A gombócokat kevés olajon előpirítom , majd a paradicsomszószhoz adom .
kb: 30percig főzöm a gombócokat.
A tésztát bő sós vízben kifőzöm.
Reszelt parmezánnal megszórva tálalom
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
magyarra fordítva " fülecske " tészta !
A paradicsom héját forró vízbe mártva lehúzom , a magokat kiszedem , majd a húsát kis kockákra vágom fel.
Egy kicsit pepecs meló, de megéri.
Igazi olaszos kaja !
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
ibolya58
2012.08.30 22:54
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
olajat felhevítem, kétféle hagymát, darált húst, gombócokat kevés, paradicsom héját, magokat kiszedem, kicsit pepecs, petrezselyemzöld, paradicsompürét, paradicsompüré, petrezselymet, zsemlemorzsát, paradicsomot, összekeverem, Paradicsomos, megcsinálom, parmezánnal, orecchiette, orecchiette, fokhagymát, gombócokat, megpiritom, gombócokat, előpirítom, felhevítem, Fűszerezem, paradicsom, gombócokat, gombócokat, paradicsom, elkeverem, húsgombóc, megszórva, olaj, közepes hagyma, gerezd fokhagyma, paradicsom, paradicsompüré, oreganó friss, rozmaring friss, kakukkfű friss, bors, darált marhahús, reszelt parmezan sajt, nagy csokor petrezselyemzöld, tojás, orecchiette tészta,
|
|
|
|
|