Fogás: leves, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csontokat nagyobb darabokra vágjuk,hideg vízbe feltesszük főni.
A zöldségeket megtisztítjuk,kis hasábokra vágjuk.Ha a csont vize felforrt,megsózzuk,bezölds égeljük és megfűszerezzük.Hogy a levesünk szép tiszta legyen,lassú tűzön főzzük készre.Ha kell utána ízesítjük.Közben a tésztát bő sós vízben kifőzzük A levest leszűrjük beletesszük a zöldséget és a tésztát.
A húsos csontokat külön tálban,ecetes tormával kínáljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A leves finomabb ha házilag készítünk egy tojásból kemény tésztát,nagy lyukú reszelőn lereszeljük ,hagyjuk szikkadni ,majd a leszűrt levesbe főzzük.
|
|
|
|
1 komment
|
0 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.16 16:12
|
|
|
|
nagyi01 |
2013.12.17. 10:45 (#1) |
|
|
Akkor jó, ha a hús szinte leesik a csontról, ehhez viszont lassan és sokáig kell főzni. Én úgy szoktam, hogy kb. háromnegyedig puhuljon meg a hús, akkor teszem hozzá a zöldséget és akkor nem fő meg túlságosan a zöldség.
Az ételízesítőre semmi szükség, hacsak nem házilag készítjük adalékanyag mentesen. |
| |
|
|
|
csontokat nagyobb, zöldségeket megtisztítjuk, csont vize, levesünk szép, levest leszűrjük, húsos csontokat, leves finomabb, tojásból kemény, leszűrt levesbe, megfűszerezzük, bezöldségeljük, ételízesítőpor, megtisztítjuk, száraztészta, zöldségeket, sertéstarja, lereszeljük, beletesszük, zöldpaprika, karajcsont, feltesszük, paradicsom, csontokat, darabokra, Orjaleves, zöldséget, csontokat, készítünk, szikkadni, leszűrjük, egészbors, ízesítjük, hasábokra, megsózzuk, fokhagyma, sárgarépa, zeller, petrzselyemgyökér, gomba, karalábé, nagyobb hagyma, gerezd fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom, néhány szem egészbors, száraztészta, ételízesítőpor,
|
|
|
|
|