Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mokka torta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 8 db tojás
» 8 ek cukor
» 8 ek liszt
» 1 késhegynyi sütőpor
» 3 tojás sárgája
» 6 dl tej
» 6 ek liszt
» 5-6 mk őrölt kávé
» 2 kanál lefőzött feketekávé
» 2 cs vaníliás cukor
» 20 dkg cukor
» 30 dkg vaj
» 1 kupica rum
» 1 mk cukor
» 1 dl feketekávé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1.A piskótát elkészíthetjük egy nappal vagy napokkal korábban is. A trükkje nagyon egyszerű, ha kihűlt, csomagoljuk be, hogy ne száradjon ki. Én is így tettem.
2.A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a sót.
3.Ha kemény a hab, lassan adagoljuk a cukrot, majd ugyancsak lassan, egyenként a tojások sárgáját és legvégén a sütőporral elkevert lisztet.
4.Miután miden alapanyag belekerült, még legalább 2-3 percig dolgoztassuk a robotgéppel.
5.Öntsük egy kikent (én kevés olajjal szoktam) és kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába, majd sütését 180 fokos, előmelegített sütőben kezdjük.
6.Amikor már érezni az illatát, visszavesszük 160-170 fokra. Sütési idő kb. 35-40 perc. Csak a legvégén nyissuk ki a sütő ajtaját, máskülönben összeesik. Tűpróbával ellenőrizzük. Tegyük félre hűlni.
7.Gőz fölött, duplafalú forralóban (vagy nagyobb edénybe egy kisebb hőálló tállal) a tojások sárgáját, a tejet és a lisztet sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.
8.A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tojásos krémhez. Ha szép homogén lett, mehet bele a darált és főtt kávé. Ha ízlésünk engedi, minél töményebb, annál finomabb. Aki így gondolja, ne sajnálja a darált részét. Folyadékot már ne tegyünk, mert akkor elvész krémessége. A cukrot is lehet variálni, nem szentírás a mennyiség.
9.Vágjuk háromba a tortát, majd kezdjük el megtölteni. Minden egyes lapot érdemes enyhén meglocsolni, kávé, rum, cukor, víz keverékével.
Megjegyzés / tipp:

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés
0 komment 4 ember kedveli pri
2013.02.02 07:14
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
piskótát elkészíthetjük, nappal vagy, trükkje nagyon, tojásokat kettéválasztjuk, fehérjét kemény, tojások sárgáját, sütőporral elkevert, legvégén nyissuk, sütő ajtaját, kisebb hőálló, lisztet sűrű, cukrokkal habosra, kihűlt tojásos, darált részét, kettéválasztjuk, elkészíthetjük, előmelegített, visszavesszük, Fogyasztásig, ellenőrizzük, kilisztezett, tortaformába, dolgoztassuk, sütőpapírral, keverékével, meglocsolni, robotgéppel, csomagoljuk, máskülönben, Tűpróbával, sütőporral, hozzáadjuk, krémessége, Folyadékot, hozzáadjuk, megtölteni, forralóban, feketekávé, belekerült, késhegynyi, tojás, cukor, liszt, késhegynyi sütőpor, tojás sárgája, liszt, őrölt kávé, kanál lefőzött feketekávé, vaníliás cukor, cukor, kupica, cukor, feketekávé,
Székelygulyás.
0 komment 12 ember kedveli
Vegetáriánus bácskai rizses gomba
0 komment 7 ember kedveli
Fetás katonák
0 komment 5 ember kedveli
MÉZES-KRÉMES SÜTEMÉNY
1 komment 6 ember kedveli
Fahéjas kuglóf
0 komment 7 ember kedveli
Rusei sapkák
0 komment 7 ember kedveli
Hideg gyömölcskocsonya torta
0 komment 3 ember kedveli
Panna cotta
0 komment 3 ember kedveli
Cuba libre koktél
0 komment 2 ember kedveli
Sajttal és sonkával töltött csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
Áfonyás-szedres muffin-az őszi- téli kedvenc sütink-
0 komment 7 ember kedveli
Sólet
0 komment 3 ember kedveli
Palacsintazserbó
1 komment 29 ember kedveli
Hidegdara karamellöntettel
0 komment 5 ember kedveli
Frankfurti leves
0 komment 9 ember kedveli
Borzas karajszelet
0 komment 15 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.