Fogás: köret, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt csészébe öntjük a cukorral és a meleg (nem forró!) tejjel, jól elkeverjük, és hagyjuk felfutni.
A felfutott élesztőt összekeverjük az átszitált, megsózott liszttel és a tojással.
Addig dagasztjuk, míg rugalmas tésztát nem kapunk, mely már nem ragad a kezünkre. Hagyjuk meleg helyen duplájára dagadni.
Amikor már megdagadt, a tésztát újra átgyúrjuk. Közben egy nagy lábasban vizet forralunk.
Amikor forr, szitán vagy knédlifőzőn a lábosba helyezzük a gombócokat úgy, hogy ne lógjanak a vízbe. Tetővel letakarva megpároljuk, közben nem szabad nyitogatni, mert szappanos lesz a tészta.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Vadashoz kiváló köret.
|
|
|
|
2 komment
|
12 ember kedveli
|
mildiko50
2012.02.27 16:49
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
scheva |
2012.03.10. 20:15 (#2) |
|
 |
Hány db gombócot kell ebből a mennyiségből csinálni? Meddig kell gőzölni?
Köszi a választ előre is,
üdv. |
|
tell_vilmos |
2012.03.08. 17:22 (#1) |
|
 |
Szlovákiában ettem először. Nagyon finom. |
| |
|
|
|
élesztőt csészébe, felfutott élesztőt, tésztát újra, nagy lábasban, lábosba helyezzük, összekeverjük, megpároljuk, knédlifőzőn, nyitogatni, gombócokat, dagasztjuk, elkeverjük, megsózott, átszitált, forralunk, megdagadt, duplájára, szárított, felfutott, helyezzük, szappanos, letakarva, átgyúrjuk, lógjanak, tojással, kezünkre, rugalmas, liszttel, élesztőt, felfutni, lábasban, liszt, cukor, szárított élesztő, olaj, tojás,
|
|
|
|
|