Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet tálba szitálom. Közepébe mélyedést alakítok ki, beleöntöm a meglangyosított tejet, majd a tejbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot és kevés lisztet. Langyos helyen letakarva hagyom 10-15 percig, amíg az élesztő felhabosodik. Ekkor hozzáadom a főtt, áttört, kihűtött burgonyát, a zsírt, a lereszelt lila hagymát a sót, a borsot, és kemény tésztát gyúrok. Ha nagyon száraznak találom a tésztát (a burgonyától függ), adok hozzá apránként langyos tejet, hogy összeálljon. Lisztezett nyújtólapon kb. 2 ujjnyi vastagságúra nyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket. Langyos helyen, konyharuhával letakarva hagyom duplájára kelni (kb. 45 perc). Ha megkelt, a pogácsák tetejét felvert tojással lekenem, megszórom szezámmaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben, amelynek aljára egy lábasba vizet teszek, 20-25 perc alatt aranyszínűre sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom!
|
|
|
|
1 komment
|
6 ember kedveli
|
elenacska
2014.09.11 17:44
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
grdiana |
2014.10.17. 13:00 (#1) |
|
 |
Köszönöm,kipróbálom.&# 128522;
|
| |
|
|
|
lisztet tálba, meglangyosított tejet, tejbe belemorzsolom, élesztő felhabosodik, lereszelt lila, burgonyától függ, pogácsák tetejét, lábasba vizet, meglangyosított, előmelegített, konyharuhával, belemorzsolom, kristálycukor, sütőpapírral, sorakoztatom, aranyszínűre, felhabosodik, szezámmaggal, vastagságúra, burgonyától, kiszaggatom, összeálljon, nyújtólapon, lilahagyma, Lisztezett, lereszelt, beleöntöm, mélyedést, hozzáadom, duplájára, burgonyát, hozzáadom, letakarva, szezámmag, élesztő, liszt, kristálycukor, kevés őrölt bors, burgonya, zsír, lilahagyma, tojás, ízlés szerint szezámmag,
|
|
|
|
|