Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az almákat elfelezzük,a magházat kiemeljük és az alma húsát karalábévájóval kiszedjük úgy,hogy 1 cm vastag fala maradjon
Citromlével ízesített vízben félpuhára főzzük.A rizst megmossuk és a tejben megfőzzük. Az aszalt barackot a mazsolával együtt felaprítjuk,a citrom héját lereszeljük.A kihűlt tejberizst ízesítjük a cukorral a reszelt citromhéjjal és összekeverjük az almadarabkákkal és az összevágott aszalt gyümölccsel,végül beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot.
Az almákat lecsöpögtetjük és üregükkel fölfelé üvegtálra ültetjük.A magház helyére halmozzuk a tejszínes rizst. Behűtve kínáljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Az üvegtál szélét díszíthetjük málna (kompót)szemekkel.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.26 10:34
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
almákat elfelezzük, magházat kiemeljük, alma húsát, rizst megmossuk, tejben megfőzzük, aszalt barackot, mazsolával együtt, citrom héját, kihűlt tejberizst, reszelt citromhéjjal, összevágott aszalt, tejszínből vert, almákat lecsöpögtetjük, magház helyére, tejszínes rizst, üvegtál szélét, karalábévájóval, almadarabkákkal, lecsöpögtetjük, beleforgatjuk, összekeverjük, díszíthetjük, citromhéjjal, lereszeljük, Citromlével, gyümölccsel, összevágott, felaprítjuk, tejberizst, tejszínből, elfelezzük, mazsolával, üregükkel, kiszedjük, halmozzuk, ízesített, félpuhára, megfőzzük, ízesítjük, megmossuk, tejszínes, üvegtálra, nagyobb alma, rizs, citrom, aszalt barack, mazsola, cukor, tejszín,
|
|
|
|
|