Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött dagadó recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 9 főre
» 1 kg sertésdagadó
» 4 db zsemle
» 4 db tojás
» 2 dkg
» o,2 dkg törött bors
» fél csomó petrezselyemzöld
» 8 dkg zsír
» 5 dkg vöröshagyma
» 15 dkg sertésmáj
» 15 dkg főtt füstölt hús
» 0,5 dkg paprika
» 3dkg
» 12 dkg zsír
» 15 dkg füstölt szalonna
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A dagadót hosszú éles késsel felszúrjuk. A beáztatott és kinyomkodott zsemlékhez hozzáütjük a tojásokat, sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük, majd jól összedolgozzuk.
Apróra vágott hagymát zsíron megfuttatunk, hozzáadjuk a durvára darált májat, és ha ez megpirult, a kis kockákra vágott füstölt húst is. Végül kevés paprikával meghintjük, majd ezzel a töltelékkel töltjük meg a dagadót. Megnyomkodjuk, hogy a töltelék egyenletesen elosztódjék benne, majd a nyílást bevarrjuk, a húst megsózzuk. Felhevített zsírban mindkét oldalát megsütjük, majd kevés vizet téve alá, középmeleg sütőben készre sütjük.
Tálalás előtt eltávolítjuk a cérnát, a húst éles késsel felszeleteljük, és leöntjük apró kockákra vágott, megsütött szalonnával és annak zsírjával, végül saját pecsenyelevével körülöntjük.
Megjegyzés / tipp:

Bármilyen körettel tálalharjuk, de hidegen is, külön burgonyasalátát adhatunk mellé, pl. az aszpikosat, amit már régebben beírtam.
0 komment 6 ember kedveli lilagondolatok
2014.11.03 23:14
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
dagadót hosszú, durvára darált, töltelékkel töltjük, töltelék egyenletesen, nyílást bevarrjuk, húst megsózzuk, húst éles, petrezselyemzöld, burgonyasalátát, pecsenyelevével, petrezselyemmel, összedolgozzuk, felszeleteljük, Megnyomkodjuk, eltávolítjuk, egyenletesen, sertésdagadó, kinyomkodott, megfuttatunk, vöröshagyma, körülöntjük, szalonnával, Felhevített, töltelékkel, tálalharjuk, elosztódjék, beáztatott, középmeleg, felszúrjuk, aszpikosat, zsemlékhez, meghintjük, paprikával, sertésdagadó, zsemle, tojás, törött bors, csomó petrezselyemzöld, zsír, sertésmáj, főtt füstölt, zsír, füstölt szalonna,
Habkönnyű sajtfánk
0 komment 8 ember kedveli
Babapiskótás diókocka
0 komment 6 ember kedveli
Marhahús kapormártással és knédlivel !
0 komment 7 ember kedveli
Őrségi gombás flekken !
0 komment 13 ember kedveli
Borsos tokány !
0 komment 7 ember kedveli
Tejszínes gesztenyetorta!
5 komment 246 ember kedveli
Céklával töltött tojás
0 komment 3 ember kedveli
Spárgás lasagne...
0 komment 2 ember kedveli
Bodza üdítő
0 komment 1 ember kedveli
Házi csokoládélikőr
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres keleti csemegék
0 komment 2 ember kedveli
Eperhab
0 komment 4 ember kedveli
Cukkini diós bundában
0 komment 1 ember kedveli
Szezámmagos gomba
0 komment 1 ember kedveli
Meggyes clafoutis
0 komment 3 ember kedveli
Bakonyi borjúhere nokedlivel
1 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.