Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1. A csokoládét vízgőz fölött olvasszuk 45 C-ra, majd tegyük bele a felkockázott vajat, és olvasszuk fel benne. Ügyeljünk, hogy a keverék hőmérséklete ne emelkedjen 50 C fölé!
2. Míg a csokoládé olvad, a tojásfehérjét verjük habbá a porcukorral. Itt arra kel figyelnünk, hogy ne legyen törősen kemény a hab.
3. Ha mindezekkel megvagyunk, a tojássárgákat egyenletesen keverjük el a vajas csokoládéban.
4. Végül a felvert habot egy fakanállal, három részletben keverjük hozzá a csokoládéhoz.
5. A teljesen simára kevert mousse-t tegyük fél órára hűtőbe, majd evőkanállal galuskázzuk tálba, csokiforgáccsal díszíthetjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
40C-on már nyugodtan bele lehet keverni.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
moo
2012.07.30 22:10
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
csokoládét vízgőz, felkockázott vajat, keverék hőmérséklete, csokoládé olvad, tojásfehérjét verjük, tojássárgákat egyenletesen, vajas csokoládéban, felvert habot, teljesen simára, csokiforgáccsal, tojássárgákat, tojásfehérjét, csokoládéban, tojásfehérje, egyenletesen, hőmérséklete, felkockázott, tojássárgája, csokoládéhoz, díszíthetjük, porcukorral, mindezekkel, étcsokoládé, galuskázzuk, evőkanállal, emelkedjen, megvagyunk, részletben, fakanállal, figyelnünk, csokoládét, nyugodtan, Ügyeljünk, csokoládé, olvasszuk, minimum 70%-os étcsokoládé, tojássárgája, tojásfehérje, porcukor,
|
|
|
|
|
Sólet
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|