Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Disznótoros káposzta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 3 főre
» 1-1,5 kg. sertéshús ( tarja, oldalas, porcogós húsrészek, stb.)
» 1,5 kg. savanyú káposzta
» 3 -4 kanálnyi kisütött sertészsír
» 3 nagy fej vöröshagyma
» 2-3 cikk fokhagyma
» só
» 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
» 1 kiskanál csípős paprikapor (vagy 1-2 db. szárított, hegyes csípős paprika)
» 10-12 szem egész fekete bors
» 1 kiskanál őrölt fekete bors
» 1 kiskanál köménymag
» 3 - 4 db. babérlevél
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Nagy fazékba teszünk a kisülő zsírból és ha forró a nagyobbra darabolt vöröshagymát belerakjuk, kicsit dinszteljük. Ezt követően a darabolt hús következik. Együtt pároljuk. Ha a hagyma megdinsztelődött a tűzről félre húzva elkeverjük benne a fűszerpaprikákat, az őrölt borsot. Hozzárakjuk a leves savanyú káposztát, a szemes borsot, babérlevelet és a köménymagot.Ha szükséges kevés sóval is ízesítjük. Jól összekeverjük. Lassú tűzön, lefedve készre főzzük.
Megjegyzés / tipp:

Disznótorban készített étel. Ha a káposzta nagyon savanyú, akkor átmossuk. Ha nincs elegendő leve, akkor kevés vizet öntünk az étel alá. Erdélyben kemencében és cserépedényben készítették.Itt kevés morzsolt csomborral (borsika fűvel) is megszórták a főzés közben. Volt olyan hely is, ahol szárított hirip (tinóru) gombát is raktak bele, amit előzetesen beáztattak. Ekkor az áztató levet is felhasználták, hígításra.
0 komment 10 ember kedveli kepenyestibor
2011.12.18 12:17
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kisülő zsírból, nagyobbra darabolt, hagyma megdinsztelődött, tűzről félre, őrölt borsot, leves savanyú, szemes borsot, káposzta nagyon, főzés közben, áztató levet, fűszerpaprikákat, megdinsztelődött, cserépedényben, felhasználták, fűszerpaprika, összekeverjük, Disznótorban, babérlevelet, vöröshagymát, dinszteljük, vöröshagyma, Disznótoros, készítették, Hozzárakjuk, köménymagot, kemencében, csomborral, megszórták, paprikapor, babérlevél, előzetesen, beáztattak, sertészsír, belerakjuk, következik, elkeverjük, savanyú káposzta, kanálnyi kisütött sertészsír, nagy vöröshagyma, cikk fokhagyma, szem egész fekete bors, kiskanál őrölt fekete bors, kiskanál köménymag, babérlevél,
Túrófánk
0 komment 6 ember kedveli
Amerikai fánk
0 komment 15 ember kedveli
Töltött sült alma
0 komment 1 ember kedveli
Fetás katonák
0 komment 5 ember kedveli
Káposzta saláta
0 komment 1 ember kedveli
Töltött csirkecomb
0 komment 5 ember kedveli
Tojáspörkölt krumpligombóccal...
1 komment 21 ember kedveli
Brassói aprópecsenye borral
1 komment 3 ember kedveli
Joghurtos borsó saláta
0 komment 1 ember kedveli
Makaróni sajtkrémmel
0 komment 8 ember kedveli
Sertéspörkölt
0 komment 2 ember kedveli
Tepsis rakott zöldség.
0 komment 6 ember kedveli
Kukoricás rakott csirkemell
0 komment 6 ember kedveli
Cukkinis-gombás lecsó...
0 komment 10 ember kedveli
Krumplisaláta szabolcsi módra
0 komment 7 ember kedveli
Frankfurti leves
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.