Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Disznótoros káposzta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 3 főre
» 1-1,5 kg. sertéshús ( tarja, oldalas, porcogós húsrészek, stb.)
» 1,5 kg. savanyú káposzta
» 3 -4 kanálnyi kisütött sertészsír
» 3 nagy fej vöröshagyma
» 2-3 cikk fokhagyma
» só
» 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
» 1 kiskanál csípős paprikapor (vagy 1-2 db. szárított, hegyes csípős paprika)
» 10-12 szem egész fekete bors
» 1 kiskanál őrölt fekete bors
» 1 kiskanál köménymag
» 3 - 4 db. babérlevél
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Nagy fazékba teszünk a kisülő zsírból és ha forró a nagyobbra darabolt vöröshagymát belerakjuk, kicsit dinszteljük. Ezt követően a darabolt hús következik. Együtt pároljuk. Ha a hagyma megdinsztelődött a tűzről félre húzva elkeverjük benne a fűszerpaprikákat, az őrölt borsot. Hozzárakjuk a leves savanyú káposztát, a szemes borsot, babérlevelet és a köménymagot.Ha szükséges kevés sóval is ízesítjük. Jól összekeverjük. Lassú tűzön, lefedve készre főzzük.
Megjegyzés / tipp:

Disznótorban készített étel. Ha a káposzta nagyon savanyú, akkor átmossuk. Ha nincs elegendő leve, akkor kevés vizet öntünk az étel alá. Erdélyben kemencében és cserépedényben készítették.Itt kevés morzsolt csomborral (borsika fűvel) is megszórták a főzés közben. Volt olyan hely is, ahol szárított hirip (tinóru) gombát is raktak bele, amit előzetesen beáztattak. Ekkor az áztató levet is felhasználták, hígításra.
0 komment 10 ember kedveli kepenyestibor
2011.12.18 12:17
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kisülő zsírból, nagyobbra darabolt, hagyma megdinsztelődött, tűzről félre, őrölt borsot, leves savanyú, szemes borsot, káposzta nagyon, főzés közben, áztató levet, fűszerpaprikákat, megdinsztelődött, cserépedényben, felhasználták, fűszerpaprika, összekeverjük, Disznótorban, babérlevelet, vöröshagymát, dinszteljük, vöröshagyma, Disznótoros, készítették, Hozzárakjuk, köménymagot, kemencében, csomborral, megszórták, paprikapor, babérlevél, előzetesen, beáztattak, sertészsír, belerakjuk, következik, elkeverjük, savanyú káposzta, kanálnyi kisütött sertészsír, nagy vöröshagyma, cikk fokhagyma, szem egész fekete bors, kiskanál őrölt fekete bors, kiskanál köménymag, babérlevél,
Röszti
1 komment 3 ember kedveli
Lajcsi szelet
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszos kölesgolyó
0 komment 1 ember kedveli
Sertéstokány-belsőségekkel-
0 komment 2 ember kedveli
Tejfölös,hagymás paprikás nudli
0 komment 8 ember kedveli
Turós sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Csirkemell baconben
0 komment 18 ember kedveli
PULYKALEVES
2 komment 2 ember kedveli
Fonatos töltött kenyér
0 komment 3 ember kedveli
Brokkolis tészta sonkával
0 komment 1 ember kedveli
Zöldbableves
0 komment 2 ember kedveli
Knédli
2 komment 12 ember kedveli
Kálvinista mennyország
2 komment 3 ember kedveli
Lekváros virágok
0 komment 7 ember kedveli
BÖGRÉS RAFFAELLO TORTA
0 komment 3 ember kedveli
Őszibarack bundában sütve
1 komment 11 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.